Garbiñe pravi, da če bi se morala opisati z eno besedo, bi bila to beseda borka. Foto: EPA
Garbiñe pravi, da če bi se morala opisati z eno besedo, bi bila to beseda borka. Foto: EPA
Svoj prosti čas rada preživlja na golfigriščih. Foto: Twitter
Za tenis sta jo navdušila brata. Foto: EPA

O Španki, ki živi v Barceloni, so se 24 ur po zmagi nad prvo nosilko francoskega odprtega prvenstva v tenisu razpisali svetovni mediji. Rodila se je 8. oktobra 1993 v glavnem mestu Caracasa, saj je njena mati Scarlet Venezuelka, toda oče Jose Antonio prihaja iz Španije. Ima dvojno državljanstvo, toda pri šestih letih se je preselila v Barcelono, kjer je preživela deset let na teniški akademiji Sergia Bruguere - dvakratnega zmagovalca Roland Garrosa.

Zase pravi, da je pol Španka in pol Venezuelka, zato tudi ne preseneča njena igra, ki ni značilna za španske tenisače (saj je na trenutke precej napadalna igralka). Prav njeno dvojno državljanstvo bi lahko v prihodnosti zagrenilo življenja številnih, sploh pri njenih odločitvah, kateri reprezentanci se bo priključila v pokalu federacij. Med svoje vzornike šteje poleg mlajše Williamsove še nekdanjo švicarsko šampionko Martino Hingis in ameriškega asa Peta Samprasa.

Z bratoma zakorakala v teniški svet
Svojo strast do tenisa je odkrila že precej zgodaj. Pri treh letih je začela igrati tenis s svojima bratoma. Asier je danes inženir, Igor pa ekonomist. Izogibala se je mladinskim teniškim dvobojem, a na vrata svetovnega tenisa potrkala leta 2009, ko je premagala Romino Oprandi.

Svoj prosti čas rada preživlja na prostem. Rada se vrača v Miami - zaradi vremena in plaž. Šola ji nikoli ni predstavljala težav, in v nadaljevanju kariere želi nadaljevati svojo akademsko pot. Zanima jo novinarstvo, saj meni, da bi bila dobra v raziskovanju in pokrivanju novinarskih zgodb.

Dobra z loparjem in kuhalnico
Rada prisluhne ameriški produkciji, precej raje kot španski glasbi. Med svoje najljubše izvajalce uvršča Rihanno in Davida Guetto. Če bi imela priložnost, bi rada spoznala Brada Pitta. Rada pa se pohvali, da je zelo dobra za štedilnikom. "Ko sem doma s svojo družino, vedno pečem torte in mafine za mamo in očeta. Pri kuhi rada uporabljam veliko sladkorja, kar ni najboljše za moje treninge," je dejala v pogovoru za spletno stran WTA Tennis.