Zvezdniki so prepričani, da bi tudi Whitney želela, da se ta večer odlično zabavajo. Foto: Reuters
Zvezdniki so prepričani, da bi tudi Whitney želela, da se ta večer odlično zabavajo. Foto: Reuters

In to zabave Cliva Davisa, na kateri bi morala nastopiti prav Whitney, a je le nekaj ur prej umrla med pripravami nanjo - njeno osebje jo je našlo v kopalni kadi, uradni vzrok smrti še ni znan, usodna pa naj bi bila kombinacija alkohola in anksiolitikov. Gre za zdravila na recept, ki jih zdravniki predpisujejo pri tesnobi, fobijah in napadih panike, Houstonova pa naj bi jih zadnje čase jemala vsakokrat, preden je nastopila v javnosti.

Gostitelj Clive Davis je na tradicionalni zabavi pred podelitvijo grammyjev nagovoril zbrane goste: "Whitney je bila čudovita oseba z edinstvenim talentom. Ta oder je počastila ... neštetokrat. Zato preprosto povedano: Whitney bi želela, da bi se šov nadaljeval." Potem je oznanil minuto molka v spomin na pokojno pevko in nato zaklical: "Zdaj pa, dame in gospodje, naj se glasba začne!"

Whitney so se spomnili tudi med koncertnim delom večera - Alicia Keys je med svojim nastopom povedala, kako zelo je kot mala deklica občudovala slavno pevko in zapela I Wanna Dance with Somebody, v znamenju tragičnega dogodka pa je bila tudi rdeča preproga, saj so zbrani novinarji zvezdnikom zastavljali predvsem vprašanja o Houstonovi.

Slavni obrazi, kot so Britney Spears, Kim Kardashian, Tom Hanks, Toni Braxton, Miranda Lambert, Jennifer Hudson, Serena Williams, Jane Fonda, Adam Lambert, Kathy Griffin in številni drugi, so se tako v svojih izjavah poklonili ikoni popglasbe, nato pa se prepustili zabavi. Whitney bi tako želela, so dejali.