Ona jih šteje 26, on pa 41. Foto: Reuters
Ona jih šteje 26, on pa 41. Foto: Reuters
Charlotte in Pierre Casiraghi, princesa Caroline in knez Albert z ženo Charlene
Največ pozornosti na Plesu vrtnic pritegnejo člani monaške knežje družine. Foto: Reuters

26-letna lepotica se je namreč prvič na rdeči preprogi pojavila s svojim petnajst let starejšim fantom, francoskim igralcem Gadom Elmalehom, ki smo ga videli v filmih Midnight in Paris, Horse de prix, Coco in La Doublure. Igralec ima iz zakona s kolegico Anne Brochet sina Noaha.

Zveza, ki jo je monaški dvor dolgo skrival pred očmi javnosti, je tako na Plesu vrtnic doživela krstno predstavitev, čeprav sta Charlotte in Gad v zvezi že nekaj mesecev.

Zveza je v Monaku povzdignila kar veliko prahu, predvsem zaradi starostne razlike. Mnogi so, potem ko so vnukinjo hollywoodske dive Grace Kelly ujeli, ko zapušča stanovanje francoskega igralca, zvezo označili kot škandalozno ter pogubno za Charlotte.

Pri tem so se spomnili na Charlottino mater, princeso Caroline, ki se je pri 21 letih poročila s 17 let starejšim pariškim bankirjem Phillipom Junotom, zakon pa je trajal le dve leti. Pozneje se je poročila s Stefanom Casiraghijem, ki je tragično umrl leta 1990, z njim pa ima tri otroke: sinova Andrea in Pierra ter hčerko Charlotte. V tretjem zakonu s hannovrskim princem Ernstom Augustom V. se je Caroline rodila še hčerka Alexandra.

Spomin na Grace Kelly
Ples vrtnic ima vedno dobrodelno noto, saj tako zbirajo denar za fundacijo Grace Kelly, vsako leto pa se tam zbere premožna družabna smetana iz vse Evrope.

Največ pozornosti pa seveda pritegnejo člani monaške knežje družine - knez Albert in kneginja Charlene, princesa Caroline ter njena otroka Pierre in Charlotte Casiraghi (oba sta prišla v spremstvu svojih boljših polovic, Charlotte z Gadom, Pierre pa s svojim dekletom, Italijanko Beatrice Boromeo), na plesu pa je manjkal Andrea Casiraghi, ki je pred nekaj dnevi postal očka. Več o novi pridobitvi monaškega dvora si lahko preberete tukaj.