Najdonosnejši filmski par sta Liv Tyler in Viggo Mortensen. Foto: EPA
Najdonosnejši filmski par sta Liv Tyler in Viggo Mortensen. Foto: EPA

Pri Forbesu so namreč naredili lestvico najdonosnejših filmskih parov, pri čemer so upoštevali vse igralke in igralce, ki so se v zadnjih dvajsetih letih na filmskih platnih kot pari pojavili vsaj dvakrat. Liv Tyler in Viggo Mortensen sta kot Aragorn in Arwen zaslužila 2,9 milijarde ameriških dolarjev in tako zasedla prva mesto.

Dobra kemija pa je na snemanju filmov o Spidermanu zavladala tudi med Kristen Dunst in Tobeyjem Maguirom, ki sta za tri nadaljevanja filma zaslužila 2,5 milijarde ameriških dolarjev. Gledalce sta kot zaljubljenca prepričala tudi Kate Winslet in Leonardo Dicaprio v Titaniku in nato v Krožni cesti (Revolutionary Road), s katerima sta zaslužila 1,9 milijarde ameriških dolarjev.

Prvi trojici sledita Shia LaBeouf in Megan Fox, ki sta s Transformerji zaslužila1,5 milijarde dolarjev, pri čemer pri Forbesu opozarjajo, da bo verjetno četrto mesto kmalu pripadlo Robertu Pattinsonu in Kristen Stewart iz vampirske sage Somrak in Mlada luna, saj ta zgodba še ni končana. Že samo z dvema filmoma sta mlada igralca v žep pospravila 1,1 milijarde dolarjev.

Na lestvico pa se je kar dvakrat uvrstila Julia Roberts, in sicer z Georgeem Clooneyjem za filma Oceanovi 11 (Oceans 11) in Oceanovih 12 (Oceans 12) ter z Richardom Gerom za vlogi v filmih Pobegla nevesta (Runaway Bride) in Čedno dekle (Pretty Woman).