Beyonce in Jay-Z sta bila tudi na lanski lestvici v samem vrhu. Zaslužila sta 162 milijonov ameriških dolarjev. Foto: EPA
Beyonce in Jay-Z sta bila tudi na lanski lestvici v samem vrhu. Zaslužila sta 162 milijonov ameriških dolarjev. Foto: EPA

Čeprav je njun zaslužek za 40 milijonov dolarjev nižji kot na prejšnji lestvici, sta glasbenika, ki sta se poročila pred dvema letoma, med junijem 2008 in junijem lani zaslužila precej več kot drugi hollywoodski pari, tako poročeni kot neporočeni.

Za 122 milijonov dolarjev zaslužka je najbolj zaslužena Beyonce, ki je "domov prinesla" 87 milijonov, zlasti zaradi uspeha singla Singles Ladies in vloge v filmu Obsessed.

Na drugem mestu s precejšnjim zaostankom sledita zvezdnik Indiana Jones oz. Harrison Ford in njegova partnerica, zvezdnica serije Razstresena Ally, Calista Flockhart z enoletnim zasložkom 69 milijonov dolarjev, na tretjem pa Brad Pitt in Angelina Jolie, ki sta na družinski račun dobila 55 milijonov dolarjev priliva.

Sledita Will Smith in žena Jada Pinkett Smith z 48 milijoni dolarjev in vsestranska David in Victoria Beckham z dvema milijonoma dolarjev izkupička manj.

Na lestvici pa so med drugimi še TV-voditeljica Ellen DeGeneres in njena izbranka, igralka Portia de Rossi, oskarjevec Tom Hanks in žena Rita Wilson ter igralski par Tom Cruise in Katie Holmes.

Forbes je podatke zbiral s pomočjo agentov, producentov in odvetnikov zvezdnikov, podatki pa vključujejo zaslužke od snemanja filmov, izkupičke s turnej, prodaje albumov in drugih donosnih pogodb.