Vsi so strašni, a strašnejšega od Mansona ni. Foto: EPA
Vsi so strašni, a strašnejšega od Mansona ni. Foto: EPA
Casey Anthony
Drugo mesto je zasedla Casey Anthony. Foto: EPA

25-letna Anthonyjeva, za katero je porota poleti po 33 dneh sojenja, 200 urah protislovnih pričanj, 6.000 straneh dokazov in nepreglednemu številu člankov, napisanih na to temo, presodila, da mlada mama s Floride ni kriva umora svoje dveinpolletne hčerke, je pristala na novem "črnem seznamu". Takoj za razvpitim glasbenikom Mansonom. Tako je pokazala raziskava agencije E-Poll Market Research, ki je pred dnevom čarovnic raziskala, katere medijske osebnosti ta hip najbolj plašijo človeško domišljijo.

"Vsi, za katere ljudje menijo, da so storili kaznivo dejanje - pa če so krivi ali ne - bodo osovraženi. Zato ljudje ne marajo Casey Anthony in O. J. Simpsona," je prepričan predsednik E-Pool Market Researcha Gerry Philpot.

Pa vendar se je raziskava izkazala za zelo izenačeno, kar zadeva glasove. Šesto mesto sta si razdelila igralec Charlie Sheen in nekdanji newyorški guverner Eliot Spitzer, osmo pa režiserja Woody Allen in Tim Burton.

Peterici najbolj strašljivih medijskih oseb, sledi zvezdnik resničnostnih šovov Spencer Pratt in Nadya Suleman, ki je polnila naslovnice leta 2009, ko je rodila osmerčke. Raziskava je zajemala 1.100 anketirancev, ki so razvrstili zvezdnike od 1 do 100.

Kdo se je znašel na seznamu, si lahko ogledate v spodnji galeriji.