Novopečena zakonca Matthews. Foto: AP
Novopečena zakonca Matthews. Foto: AP
Pippa, v po meri izdelani obleki Gilesa Deacona, je v cerkev vstopila še kot gospodična Middleton. Foto: Reuters
Med 300 povabljenci je kar nekaj kandidatov za kraljevi prestol: poleg princa Williama in njegovih otrok tudi princ Harry, ki je romantična srca razočaral, ker ga na dogodku ni spremljala srčna izbranka Meghan Markle. Foto: Reuters

Medtem ko se kje gotovo že pobirajo stave, kdaj bo princ Harry za roko zaprosil svojo izbranko Meghan Markle, je 33-letna Pippa, ki je na poroki svoje starejše sestre pred šestimi leti zaslovela predvsem zaradi privlačne zadnjice, v spremstvu očeta Michaela vstopila v cerkev sv. Marka v Englefieldu, kjer jo je oddal postavnemu ženinu, 41-letnemu poslovnežu Jamesu Matthewsu.

Pippi bi kot njegovi soprogi nekega dne lahko nadeli plemiški naziv lady Glen Affric, saj je njen prihodnji mož član premožne škotske rodbine modre krvi, njegov oče David Matthews pa nosi naziv lorda Glena Affrica, ki bo sinu pripadel po njegovi smrti.

Middletonovi: "stari" in "novi" denar
Pippa (gre za vzdevek, njeno pravo ime "na papirju" je Philippa) je, tako kot njena starejša sestra, hodila na ugledno šolo St Andrew's, pozneje pa se je šolala na kolidžu Marlborough in diplomirala iz angleške književnosti na Univerzi v Edinburghu.

Pippa in Catherine imata še mlajšega brata Jamesa, njihova starša Michael in Carole Middleton vodita uspešno podjetje, ki prodaja dodatke za zabave. Michael je potomec bogate družine s povezavami z britansko aristokracijo, Carole pa prihaja iz skromnejšega okolja.

Med slavnimi povabljenci na poroki, ki se ponaša s prisotnostjo kar dveh morebitnih kraljev (takoj za svojim dedkom Charlesom in očetom Williamom je v vrsti za prestol triletni princ George, Pippin nečak, sledita pa jima Georgeeva mlajša sestra Charlotte in šele nato njun stric po očetovi strani, Harry) so fotografi v objektive ujeli tudi teniškega asa Rogerja Federerja z ženo Mirko in popzvezdnico Donno Air, sicer spremljevalko Pippinega in Katinega mlajšega brata Jamesa.

Kate imela polne roke dela z malčki
Vojvodinja Catherine, elegantna v opravi Alexander McQueen - gotovo ni naključje, da so prav v tej modni hiši oblikovali njeno poročno obleko, ki jo je nosila v Westminstrski opatiji pred šestimi leti - je imela kot nevestina starejša sestra (pa tudi zaradi krotenja razposajenega naraščaja) polne roke dela na obredu, ki je trajal slabo uro in so med njim svatje prevedrili za britansko muhasto vreme tako značilno "plohico".

Gotovo bo podobno tudi na poročnem slavju, ki poteka kar na domu Middletonovih, razkošnem posestvu v Buckleburyju - razteza se na več kot sedmih hektarjih. A tja medijem niso odobrili vstopa, na območju, kjer bodo svatovali, so prepovedani tudi preleti helikopterjev, dronov in drugih naprav, s kakršnimi bi si tabloidi uspeli zagotoviti kaj "sočnega" materiala.

Pippa in James sta se zaročila julija lani, zaprosil jo je s prstanom, za katerega naj bi odštel skoraj četrt milijona evrov. Par sta postala leta 2012, a se čez nekaj časa razšla in se leta 2015 spet našla.