Leta 2004 so vrednost posestva Neverland ocenjevali na okrog 120 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Leta 2004 so vrednost posestva Neverland ocenjevali na okrog 120 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

Ranč Neverland je, glede na govorice o "nikoli odraslem" Jacksonu precej pričakovano, dobil ime po domišljijskem otoku v zgodbi o Petru Panu, ki nikoli ne odraste. Kakšnih osem kilometrov je oddaljen od mesta Los Olivos in okrog 13 km od mesta Santa Ynez v vinorodnem okrožju Santa Barbara.
Posestvo, na katerem je med letoma 1988 in 2005 živel Jackson, se razteza na površini več kot 11 kvadratnih kilometrov. Okrog ranča danes rastejo vinogradi.

Veliko posestvo, veliki stroški ...
Jackson je posestvo kupil od podjetnika Williama Bonea za 30 milijonov dolarjev, tam si je uredil razkošen dom in zasebni zabaviščni park. Med drugim so bili na Neverlandu cvetlična ura, živalski vrt in zabaviščni park z dvema železnicama, kolesom, vrtiljakom, gugalnicami ...

Jackson se je moral zaradi finančnih težav ranču in razkošnemu domovanju na njem odpovedati in 10. novembra 2008 je delno lastništvo (ni znano, kolikšen delež je ostal v Jacksonovi lasti) pripadlo podjetju Sycamore Valley Ranch. Nad kupčijo je bdela korporacija Colony Capital milijarderja Toma Barracka.

V drugem delu fotogalerije vam bomo predstavili še razkošno notranjost Jacksonovega domovanja.