Odslej samo še kot kvartet. Foto: EPA
Odslej samo še kot kvartet. Foto: EPA

Odhod Zayna so uradno potrdili pri skupini in sporočili, da spoštujejo njegovo odločitev. Presenečene oboževalce pa so "potolažili" z izjavo, da bo skupina še naprej delovala. Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles in Louis Tomlinson bodo tako sami zaključili svetovno turnejo in posneli peti studijski album. Kljub temu nekateri že napovedujejo, da se bodo fantje do konca leta razšli.

Malik je razložil, da se je za ta korak odločil, ker si želi biti običajen 22-letnik. "Moje življenje z One Direction je bilo več, ko bi si kadar koli lahko predstavljal, ampak po petih letih čutim, da je zdaj pravi čas, da odidem," je povedal in dodal: "Rad bi se opravičil vsem oboževalcem, če sem jih razočaral, ampak moram storiti to, kar čutim v srcu." Zayn je dejal tudi, da si želi vsaj nekaj časa preživeti stran od žarometov in si vzeti čas zase. Morda je na njegov korak vplival tudi incident, ko so pred časom v javnost prišle govorice (podprte s fotografijami), da vara svojo zaročenko Perrie Edwards, zaradi česar se je njuna zveza komaj obdržala.

Novico o Malikovem odhodu je z žalostnimi sporočili na družabnih omrežjih pospremilo na milijone oboževalcev skupine One Direction, solze na oči pa je Zayn priklical tudi kolegu Harryju Stylesu. Ta je bil namreč na koncertu v Džakarti, ki ga je skupina imela le nekaj ur po objavi novice, vidno pretresen.