Bieber je eden izmed najbolj obleganih zvezdnikov na družabnih omrežjih. Foto: Reuters/EPA
Bieber je eden izmed najbolj obleganih zvezdnikov na družabnih omrežjih. Foto: Reuters/EPA
Vin Diesel
Vin Diesel ohranja svojo število obževalcev z lastnimi objavami. Foto: EPA
MC Hammer
Presenetljivi magnet na družabnih omrežjih je tudi raper MC Hammer. Foto: EPA

Zato ni presenetljivo, da ima s svojimi "vernimi" najstniki najmočnejšo bazo pevec Justin Bieber, ki ima kar 12 milijonov zasledovalcev na Twitterju. Družabna omrežja tako razkrijejo nove sfere popularnosti. Tako igralec Danny Glover preseže v številu svojih zasledovalcev na Twitterju raperje, kot so T. I., Nelly in Jay-Z. In kako je uspelo najbolj obleganim zvezdnikom do široke baze oboževalcev.

Zvezdnik, ki ima daleč največ oboževalcev na Facebooku, je tako ta hip zvezdnik filmov Hitri in drzni Vin Diesel. Kako mu je uspelo? Z avtentičnostjo. V nasprotju z drugimi zvezdniki, ki stavijo na pridnost njihovih služb za stike z javnostjo, on svoja doživetja objavlja sam. Med njimi si lahko oboževalci preberejo, kaj počne na svojih osebnih potovanjih. Tako ima več kot 27 milijonov oboževalcev ta hip, medtem ko ima zvezdnica sage Somrak Kristen Stewart čez milijon.

Na glasbenem prizorišču izstopa pevec skupine Limp Bizkit Fred Durst. S svojimi 1,5 milijona zasledovalcev na Twitterju ima več podpore kot kanadska poppevka Avril Lavigne in hiphop zvezdnik Will.i.am. Kaj vleče ljudi k njemu? Medijski poznavalci trdijo, da duhovnost. "Nasilje je krivo, da naša vrsta izgublja kontrolo," s takšnimi in podobnimi statusi ohranja svojo redno bazo.

Čeprav s svojimi 500.000 oboževalci na strani ne more tekmovati z Vinom Dieslom, komik Pee-wee Herman velja za svojevrstno presenečenje, še posebej če upoštevamo dejstvo, da že skoraj celo desetletje ni zaigral v nobenem filmu. Na njegovo priljubljenost je vplivala tudi ponovna obuditev kariere na odrih.
Še en duh iz preteklosti, ki se ohranja na družabnih omrežjih z dvema milijonoma zasledovalcev na Twitterju, je krivec za uspešnice izpred dveh desetletij U Can't Touch This MC Hammer. Pred njim pa najdemo med drugim kralja satiričnega popa Weirda Al Yankovica z 2,1 milijona zasledovalcev. Oba skupaj tako presegata popularnost pevca skupine Maroon 5 Adam Levine, raperja Ne-Yoja in teniške zvezdnice Venus Williams.