Karen Elson in Jack White sta se odločila, da se njuni življenjski poti ločita. Foto: EPA
Karen Elson in Jack White sta se odločila, da se njuni življenjski poti ločita. Foto: EPA
The White Stripes
Jack in Meg sta se najprej predstavljala v javnosti kot brat in sestra, nato pa sta priznala, da je med njima nekaj več kot le družinska ljubezen. Foto: EPA

"V čast obdobju, ki sva ga preživela skupaj, pripravljava zabavo ob ločitvi," se je po elektronski pošti razširila novica, da se White in slavna britanska manekenka, ki se je preizkusila že tudi v vlogi glasbenice, Karen Elson ločujeta.

V elektronskem pismu sta prijatelje in družino povabila na praznovanje šeste obletnice poroke in oznanitve ločitve. "Ostajava bližnja prijatelja in starša najinim čudovitim otrokom," sta zapisala v njem. 35-letni White in 32-letna Elson sta se prvič srečala na snemanju videospota za skladbo Blue Orchid skupine The White Stripes in se poročila na kanuju junija 2005 na Amazonki. Skupaj imata petletno hčer Scarlett in triletnega sina Henryja.

"Zelo sva srečna za ves čas, ki sva ga preživela skupaj, ampak zdaj bova nadaljevala svoji življenji ločeno in skupaj gledala, kako najini otroci odraščajo," sta dodala v njunem elektronskem pismu.

"Gre za večer v Nashvillu, kjer bova potrdila najino prijateljstvo in proslavila preteklost ter prihodnost z najinimi najbližjimi," sta še zapisala.

Pester seznam nekdanjih deklet
White tako nadaljuje seznam nekdanjih deklet, na katerem sta bili med drugim tudi igralka Renee Zellweger in njegova nekdanja glasbena kolegica v The White Stripes Meg White. Par se je za nekaj časa v medijih sprva pretvarjal, da sta brat in sestra, preden sta potrdila njuno romanco. Poročila sta se leta 1996 in se ločila štiri leta pozneje. Skupaj sta februarja razglasila konec še zadnje vezi, ki jo je povezovala, skupine The White Stripes.