Bainova je bila med sodnim procesom nenehno ob Jacksonu. Foto: EPA
Bainova je bila med sodnim procesom nenehno ob Jacksonu. Foto: EPA
Mediji so publicistko leta 2005 dodobra spoznali. Foto: EPA

pravi, da se je Jackson strinjal, da ji odstopi del dobička od poslov, ki mu jih je našla ona in da je "razočarana", ker tega ni storil.

Raymone Bain, izkušena pravnica, je delala kot pevčeva publicistka med njegovim sojenjem zaradi spolne zlorabe otrok leta 2005 in je redno obveščala medije o Jacksonovem stanju duha med dolgotrajnim sojenjem. Potem ko so nekdanjega kralja popa oprostili, je ona postala glavna upraviteljica družbe Michael Jackson Company, ki se ukvarja s pevčevimi posli.

Ne obžaluje ničesar
V tožbi Bainova navaja, da se je Jackson strinjal, da ji bo plačal 10 odstotkov od vseh poslov, sklenjenih z njeno pomočjo, nato pa je svojo besedo požrl. Med omenjene posle sodi tudi izjemno uspešna ponovna izdaja albuma Thriller in vrsta londonskih koncertov, napovedanih za julij.

Bainova sicer pravi, da čuti "veliko obžalovanje", da se mora zateči k tožbi proti nekomu, ki ga "nadvse občuduje in spoštuje".

"Žal pa gospod Jackson ne spoštuje finančnih obveznosti najinega pogodbenega odnosa, kljub mojim številnim poskusom prijateljske rešitve zapleta," je povedala publicistka. Dodala je še, da kljub vsemu ne obžaluje preživetega časa z Jacksonom: "Michael Jackson je po mojem mnenju Kralj popa."

Tožba za tožbo
"Kralj" se je sicer v zadnjih letih spopadal že s številnimi tožbami od nekdanjih prijateljev, uslužbencev in sodelavcev, ki so trdili, da jim dolguje denar.

Lani je obubožani zvezdnik celo izgubil lastništvo nad rančem Neverland, potem ko ni mogel več plačevati osebju in zavarovalnicam za vzdrževanje orjaške posesti.

K. S.