Kate je med obiskom omenjenega ribiškega mesta 2.000-glavi množici, ki jo je prišla pozdravit, razkrila še, da dojenček že pridno brca. Foto: EPA
Kate je med obiskom omenjenega ribiškega mesta 2.000-glavi množici, ki jo je prišla pozdravit, razkrila še, da dojenček že pridno brca. Foto: EPA

Med obiskom v Grimsbyju na severu Anglije je 31-letna Catherine od 41-letne Diane Burton v dar prejela medvedka. Le nekaj trenutkov zatem pa je 67-letna Sandra Cook, ki je stala poleg Diane, ujela besede bodoče mamice: "Hvala, to bom vzela za svojo h..." Cookova je nato ženo princa Williama vprašala: "Ste hoteli reči hčer, kajne?" V odgovor pa je od zardele Kate dobila nasmeh in besede: "Ne, ne veva še ... Ne poveva." Tako napeto dogajanje opisuje Daily Mirror.

Še ena kraljica?
Catherine je noseča pet mesecev, dojenček pa naj bi se rodil julija. Če bo na svet res prijokala deklica, to pomeni, da bo Velika Britanija nekoč spet dobila kraljico, saj po novih zakonih tudi morebitni kasneje rojeni sin Williama in njegove žene ne bi imel prednosti pred svojo starejšo sestro, ko gre za prestol. Še nikoli prej v zgodovini kraljeva družina ni razkrila spola prestolonaslednika pred rojstvom in tudi tokrat uradnega oznanila ne bo, dokler se dojenček dejansko ne rodi.

Seveda britanski mediji že glodajo ponujeno kost, Daily Mirror je v svojem senzacionalističnem slogu objavil kar novico z naslovom "Deklica je!" Na stavnicah med favoriti za imena, ki bi utegnila biti ustrezna za kraljičino vnučko, trenutno vodita Elizabeta in Diana.