William in Catherine nimata miru. Pred novim škandalom z objavljenimi zasebnimi fotografijami ju je pretresel samomor medicinske sestre v londonski bolnišnici, ki je avstralska radijska voditelja prevezala v Katino sobo, ko je ta okrevala zaradi slabega počutja. Foto: EPA
William in Catherine nimata miru. Pred novim škandalom z objavljenimi zasebnimi fotografijami ju je pretresel samomor medicinske sestre v londonski bolnišnici, ki je avstralska radijska voditelja prevezala v Katino sobo, ko je ta okrevala zaradi slabega počutja. Foto: EPA
William in Catherine
Katerega spola bo otrok in kako mu bo ime? Stave kar dežujejo ... Foto: EPA

Paparac je ženo britanskega princa Williama ujel med dopustovanjem na rajskem karibskem otočku Mustique, ki je sicer otok v zasebni lasti, zato naj nanj ne bi smeli stopiti vsiljivi fotografi. Toda enemu izmed njih je uspelo, tako da je najverjetneje s čolna posnel fotografije vojvodinje Catherine v modrem bikiniju, ki z roko v roki z Williamom hodi ob obali.

Kar je revija Chi napovedala, se je danes tudi zgodilo, saj je na naslovnici objavila omenjene fotografije, ob njih pa zapisala, da lahko bralci vidijo "neverjetne fotografije vojvode in vojvodinje cambriške med njunim sanjskim dopustovanjem na Karibih". "Bodoča mamica, ki je noseča štiri mesece, nosi majhen bikini, ki še poudarja rastoči nosečniški trebušček," so še dodali. Par se je na Mustique razvajal v vili, ki stane 22.000 evrov na teden, počitnice pa so opisali kot "medeni tedni v troje".

REVIJA CHI
Opravljiva tedenska revi ja Chi je del velikega italijanskega založniškega podjetja Mondadori, nad katerim bedi imperij nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija. Njegova hči Marina je direktorica podjetja, samo revija Chi pa ima okoli tri milijone bralcev. V sporu z britanskim kraljevim dvorom se je znašla že pred leti, natančneje leta 2006, ko so objavili fotografije umirajoče princese Diane. Fotografije jim je prodal eden izmed paparacev, ki je sodeloval pri "lovu" na Diano po pariških cestah leta 1997, ki se je končal tragično.

"Gre za kršitev zasebnosti"
Seveda ni trajalo dolgo, da se je odzvala britanski dvor, natančneje St. James's Palace, ki predstavlja zakonca in tudi Willovega brata Harryja. Poudarili so, da so ogorčeni in razočarani, da so fotografije dejansko bile objavljene, saj gre po njihovem mnenju za jasno kršitev pravice para do zasebnosti.

Closer moral paru izročiti vse fotografije
Tabloid Chi (Kdo) ima sicer dolgo zgodovino soočenj s slavnimi na sodiščih, z njimi že ima izkušnje tudi Kate Middleton, saj je bila prav ta revija poleg francoske revije Closer in irskega časopisa Irish Daily Star edina, ki je septembra lani objavila njene fotografije zgoraj brez, posnete na jahti med razkošnim dopustovanjem v Franciji.

Takrat so odvetniki britanskega kraljevega para takoj ukrepali in sodišče je reviji Closer naložilo, da mora vse fotografije takoj izročiti zakoncema, hkrati pa je uredništvu tudi prepovedalo nadaljnjo objavo spornih posnetkov.

Rodila bo julija
Spomnimo, 31-letna vovodinja Cambriška je morala zaradi hudih jutranjih slabosti medijem in svetu prej, kot bi si želela, objaviti veselo novico, da je v pričakovanju. Od takrat se je precej umaknila iz javnosti, v drugem trimesečju pa se ji je stanje izboljšalo. Z Williamom pričakujeta prvorojenca poleti.