Fotografija, ki je nedvomno prispevala k porastu Bieberjevih sledilcev. Foto: Twitter/Instagram
Fotografija, ki je nedvomno prispevala k porastu Bieberjevih sledilcev. Foto: Twitter/Instagram

18-letni Kanadčan je le nekaj dni po tem, ko je na omenjenem družbenem omrežju objavil fotografijo svoje (gole) zadnjice, pritegnil še nekaj tisoč novih oboževalcev (ali pač oboževalk?) in tako postal človek z največ sledilci na omrežju.

Trenutno najstniškemu pevcu tako sledi 33.338.037 ljudi, medtem ko ima dozdajšnja "kraljica Twitterja" - omrežju je vladala okoli dve leti in pol - 33.332.994 sledilcev, torej okoli šest tisoč manj.

Pred dvema letoma in pol s prestola vrgla Britney
Tiskovni predstavnik spletne strani TwitterCounter.com, ki uradno "šteje" sledilce računov na Twitterju, je v izjavi za Reuters pojasnil, da je bila Lady Gaga najbolj sledena od avgusta 2010, ko je s prestola vrgla nekdanjo popprincesko Britney Spears. Bieber ji je s svojo množico zvestih oboževalcev dolgo dihal za ovratnik, zdaj pa mu je končno uspelo - in jo je premagal.

Na tretjem mestu, za Lady Gaga, je po številu sledilcev še ena pevka, Katy Perry, ki se lahko pohvali z 31,49 milijona sledilci. Na četrtem mestu je barbadoška pevka Rihanna, peti pa je ameriški predsednik Barack Obama.

Na Facebooku še vedno pred Bieberjem
A nekaj lahko oboževalce Lady Gaga vseeno pomiri: še vedno namreč vodi na Facebooku, kjer ima 54,98 milijona všečkov, Bieber pa "le" 50,66 milijona.