Vojvodinja Cambriška je odkrito spregovorila z irskim gardistom. Foto: EPA
Vojvodinja Cambriška je odkrito spregovorila z irskim gardistom. Foto: EPA

Britanski princ William in njegova žena sta v Aldershotu na jugu Anglije izpolnjevala stoletno dvorno tradicijo, ki jo je leta 1901 začela kraljica Alexandra, žena kralja Edwarda VII. Vsako leto 17. marca, ob dnevu sveta Patrika, ki je irski državni praznik, člani britanske kraljeve družine obiščejo irske gardiste, ki so del britanske vojske. Pripnejo jim tudi šopek detelje, ki je irski državni simbol.

To nalogo sta letos prevzela William in Kate, nosečo princeso pa je gardist Lee Wheeler medtem vprašal, ali že ve, katerega spola bo otrok, ki ga nosi pod srcem.

Odgovorila mu je, da še ne ve in priznala tudi, da z Williamom še nista naredila ožjega izbora potencialnih imen za otroka. Zaupala pa mu je še, da si sama želi fantka, princ pa navija za deklico.

Nevšečnost zaradi petk
Vojvodinja Cambriška je na svečan dogodek prišla oblečena v zelen volnen plašček, na katerem je imela tudi sama pripet šopek deteljice, obute pa je imela črne salonarje z visoko peto, zaradi katerih se ji je pripetila tudi manjša nevšečnost.

Petka se ji je namreč zataknila v odprtino cestnega jaška, a princese to ni vrglo iz tira. Oprla se je na svojega moža, se sklonila, iztaknila petko, se spet zravnala in se nasmehnila gardistu, ki ji je medtem ves čas salutiral.