V oddaji Today se je 65-letnik vsem zahvalil za povabilo in ga na veliko navdušenje dijakov z veseljem sprejel. Foto: AP
V oddaji Today se je 65-letnik vsem zahvalil za povabilo in ga na veliko navdušenje dijakov z veseljem sprejel. Foto: AP

Legendarni film Footloose, ki je luč sveta ugledal leta 1984, so snemali na srednji šoli Payson v Utahu. Tamkajšnji dijaki pa so pred kratkim začeli kampanjo, da bi Kevina Bacona, ki je prevzel vlogo glavnega junaka Rena McCormacka, povabili na še zadnji maturantski ples. Šola se bo namreč po koncu letošnjega šolskega leta preselila.

Poziv je družbena omrežja zajel pod ključnikom BacontoPayson, v okviru tega pa so učenci poustvarili scene iz filma, zvezdnikovo pozornost so poskušali pritegniti tudi z izvedbo plesov. In trud se jim je poplačal, poroča CNN.

V oddaji Today se je namreč 65-letnik vsem zahvalil za povabilo in ga na veliko navdušenje dijakov z veseljem sprejel. Ob tem je Footloose in srednjo šolo označil za "velik del njegovega življenja".

"Hvala vam. Zaplešimo," je vedro dejal Bacon, ki je v filmu igral najstnika, ki se preseli v majhno mesto, kjer je ples prepovedan, in si prizadeva, da to pravilo razveljavi. Vrhunec je prav prizor maturantskega plesa.