V uredništvu newyorške revije priznavajo, da fotografije Kim in njene zadnjice niso čisto neobdelane, a menda je slavna zadnja plat tudi v živo impresivna. Foto: Paper
V uredništvu newyorške revije priznavajo, da fotografije Kim in njene zadnjice niso čisto neobdelane, a menda je slavna zadnja plat tudi v živo impresivna. Foto: Paper
Zdi se, da so se le nekaj trenutkov po objavi fotke pojavile spletne parodije, ki so si jih privoščili tudi slavni: med drugimi Chelsea Handler. Foto: Instagram
"Kimye" - gotovo eden najbolj obleganih zvezdniških parov vseh časov. Foto: EPA
Razkošna zadnja plat lahko služi tudi kot pladenj. Foto: Paper

Seveda gre za zdaj že razvpito fotografijo iz revije Paper, ki jo je posnel ugledni 74-letni fotograf Jean-Paul Goude in na kateri se v središču bohoti velikanska, a hkrati skrivnostno čvrsta zadnja plat največje resničnostne starlete našega časa.

Človeštvo ljubi (velike) zadnjice
Dogodek, ki buri duhove že nekaj dni, je sprožil celo sociološke in zgodovinske debate, pri slednjih se je na pladnju znašla tudi nesrečna Hotentotska Venera, katere zadnjica je pred 200 leti, v času brezsramnega rasizma in seksizma, sprožila pravi svetovni škandal (pripadnico nekega afriškega plemena so na Otok in kasneje v Pariz pripeljali kot "čudo narave" in ji tudi po smrti niso dali miru z javnim razstavljanjem njenih organov). Nekateri so spomnili tudi na dejstvo, da je človeška fascinacija z (velikimi) zadnjicami stara že več kot 30.000 let in sega daleč nazaj v paleolitik, ko naj bi nastala slavna figura boginje plodnosti, Venera Willendorfska, ki so jo leta 1908 izkopali v naši sosedi Avstriji.

Jean-Paul Goude, nekdanji umetniški direktor revije Esquire, je s - v vintidž večerno obleko in svilene rokavice, biserne uhane in ogrlico Mikimoto odeto - Kardashianovo (menda si je lastnica naoljene zadnje plati z naslovnice tako želela sodelovati z njim, da se je razgalila - nezaslišano! - čisto brez honorarja) poustvaril tudi fotografijo, na kateri zadnjica služi kot nekakšen podstavek za šampanjec. Zelo podobno jo je z golim modelom Carolino Beaumont posnel leta 1976, morda pa niste vedeli, da je v podobno provokativnih pozah v objektiv večkrat ujel popikono osemdesetih Grace Jones, svojo nekdanjo ženo.

Kraljica selfijev
Zdaj je širni spletni skupnosti v branje na voljo tudi intervju s Kim iz aktualne številke revije Paper, ki ga spremljajo razvpite fotografije. Avtorica Amanda Fortini v uvodu piše: "Čeprav o Kim Kardashian ne veste nič drugega, veste, da je zelo, zelo slavna." Kim je povsod: na družbenih omrežjih (samo na Twitterju ima 25 milijonov sledilcev), na televiziji, na naslovnicah tabloidov, skupaj z možem, popvzezdnikom Kanyjem Westom, se je znašla celo na naslovnici Vogue. Nekateri pravijo, da je kot uspešna poslovna ženska prava feministična ikona, spet drugi jo kot vase zagledano (selfiji!) zvezdnico, ki je slavna zato, ker je slavna, vidijo kot le še en simptom zatona zahodne civilizacije.

A le redki poznajo Kim iz mesa in krvi in Fortinijeva jo je imela priložnost videti v živo: piše, da je "v nasprotju z večino ljudi v živo videti čisto tako kot na fotografijah ali na televiziji". "Je kot lep lik iz anime, ki je oživel." A v zapisu novinarka razbija mit, da Kim ni naredila nič, da bi si zaslužila tolikšo slavo, saj je v pogovorih s predstavniki sedme sile nikoli manj kot profesionalna, prijetna do te mere, da vzbuja občutek domačnosti, a hkrati ne razkrije nič osebnega, da njene popolne urejenosti v vsakem hipu, tudi ko jo pred telovadnico ujamejo paparaci, niti ne omenjamo. Če že ne vemo, kaj je skrivnost njene zadnje plati, vsaj to, kako ji uspeva biti ves čas kot iz škatlice, ni skrivnost: menda vsak dan na stolu za ličenje in pričesko preživi debeli dve uri. O enem svojih redkih hudih javnih spodrsljajev, zakonu s košarkarjem Krisom Humphriesom, ki je trajal le 72 ur, skoraj manj kot poročno slavje samo, Kim stoično pove: "To je pač ena tistih življenjskih lekcij, ki se jih moraš naučiti."

Hkrati pa se "Venera iz Calabasasa" (v tem kalifornijskem primestju Los Angelesa domuje bajno bogati klan Kardashian z "mamadžerko" Kris na čelu, zdaj snemajo že deseto sezono svojega resničnostnega šova V koraku s Kardashianovimi) zaveda, da brez družbenih medijev njene slave najverjetneje ne bi bilo. "Uživam v tem, ko delim svoj svet z ljudmi. Taka pač sem," pove.

To je dokazala tudi s tem, ko se je v celoti razgalila za Paper (in ne le od zadaj, na eni fotografiji je gola fotografirana tudi od spredaj). V opravljivih krogih pa se govori, da se je odločila za "zadnji bum", preden z Westom svoji 16-mesečni hčerki North, zagotovo malčici z najrazkošnejšo omaro na svetu, kakršne se ne bi branila niti Harper Beckham, "podarita" bratca ali sestrico.