Bi ji prisodili 55 let? Foto: EPA
Bi ji prisodili 55 let? Foto: EPA

Umetnica, ki je na glasbeni sceni že več kot tri desetletja, se je rodila na današnji dan v Bay Cityju v Michiganu kot Louise Ciccone. 27. julija 1983 je izdala debitantski album Madonna, pozneje pa je šla njena pot samo še navzgor, vse do nazivov najuspešnejše glasbene umetnice vseh časov in najbogatejše pevke. Pojavila se je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov.

Like a Virgin, Papa Don′t Preach, Like a Prayer, Vogue, Frozen, Music in Hung Up je le nekaj uspešnic priljubljene pevke.

Mati štirih otrok
55-letna zvezdnica ima za sabo dva spodletela zakona, in sicer z igralcem Seanom Pennom in režiserjem Guyem Ritchiejem. Po ločitvi od Penna je zanosila z osebnim trenerjem Carlosom Leonom, leta 1996 se jima je rodila hči Lourdes Maria Ciccone Leon. Z drugim možem ima 13-letnega sina Rocca Ritchieja. Madonna pa ima tudi dva posvojena otroka, Davida Banda in Mercy James.

Da je zvezdnica multitalent, priča tudi nagrada zlati globus, ki jo je kontroverzna Američanka osvojila za glavno vlogo v filmu Evita iz leta 1996. Ima tudi kopico drugih nagrad in priznanj. Prav tako velja za izjemno plesalko. Med drugim se je preizkusila tudi kot pisateljica in modna oblikovalka, saj je predstavila svojo modno linijo.

Da pevka kljub ne več rosnim letom ne popušča, priča tudi podatek, da je bila njena svetovna turneja MDNA najdobičkonosnejša med vsemi turnejami leta 2012.