Številni so se začudili, ko so zagledali Pippo v beli obleki, ki naj bi bila tradicionalno rezervirana le za nevesto. Kreacija je sicer nastala izpod istih rok kot Katina poročna obleka - zakrivila jo je Sarah Burton iz hiše Alexandra McQueena. Foto: EPA
Številni so se začudili, ko so zagledali Pippo v beli obleki, ki naj bi bila tradicionalno rezervirana le za nevesto. Kreacija je sicer nastala izpod istih rok kot Katina poročna obleka - zakrivila jo je Sarah Burton iz hiše Alexandra McQueena. Foto: EPA
Osupljiva Pippa Middleton. Foto: EPA
Pippa in Harry na balkonu Buckinghamske palače. Par je nemudoma izzval govorice in šale, kot je tale. (Harry: 'Babičina soba, čez pet minut.')
Sestri sta bili pred Katino zaroko dobri znanki londonskega družabnega dogajanja. Foto: EPA

Vsaka družica ve za prvo pravilo porok: nikoli ne zasenči neveste. A 27-letna Pippa (s polnim imenom Philippa) se je v beli obleki, ki je zapeljivo izpostavljala njeno zadnjico, temu nevarno približala. Tako vsaj danes pišejo vsi britanski mediji, za katere se zdi, da so šele včeraj odkrili mično brinetko. Med samim obredom naj bi bilo tako po Twitterju celo večkrat omenjeno Pippino ime kot imeni Kate in William.
Več kot 30.000 ljudi se je že pridružilo manj kot 24 ur stari strani na Facebooku, ustanovljeni v čast Pippine zadnjice (Pippa Middleton Ass Appreciation Society). Nekaj manj jih je včlanjenih v izpeljanke te strani, ki se zdijo še bizarnejše: tako imamo stran "Nerodni trenutek, ko postaneš seksikona na sestrini poroki" ("The Awkward Moment you become a Sex Icon at your Sister's Wedding") in stran "Nerodni trenutek, ko Kate ni tako seksi kot njena sestra" ("The awkward moment when Kate isn't as hot as her sister"). Znan modni blog Fashionista.com pa je objavil članek z naslovom V čast Pippi (še zlasti njeni zadnjici).

Tudi Twitter je bil poln podobnih hvalospevov Pippini zadnjici. Tam so si zapisi sledili v slogu od "Pippa Middleton, najboljše telo na poroki poleg Davida Beckhama" do "Če boš pošten in boš živel dobro življenje in boš pomagal drugim, se boš morda reinkarniral kot najlonke Pippe Middleton". Modna blogarka Susie Bubble je na svojem Twitterju zapisala: "Treba je reči ... malce sem ljubosumna na drznost zadnjice Pip Middleton," modni urednik in pisec Derek Blasberg pa: "Nepričakovano dejstvo s kraljevske poroke: Pippina zadnjica je bila očitno središče poročnih zaobljub."

Med družabno smetano
In kdo sploh je Pippa Middleton? 27-letnica dela v Londonu kot načrtovalka zabav, v letih pred Katino zaroko pa sta se sestri redno skupaj vrteli v londonskih družabnih krogih. Daily Mail ju je tisti čas označil za "glicinijski sestri" ("Wisteria sisters"), ker sta bili "izjemno dekorativni, omamno dišeči in z nevarno sposobnostjo plezanja".

Leta 2008 je družabna biblija Tatler Pippo okronala za najbolj zaželeno samsko Britanko - pred manekenkami, dediči in rockzvezdniki. Že mogoče, da je Kate ujela princa, a Pippa ima svoje lastne aristokratske vezi.
Na univerzi v Edinburghu, kjer je diplomirala iz angleške literature, je bila sostanovalka z Georgeem Percyjem, najstarejšim sinom vojvode Northumberlanda, in z lordom Tedom Innes-Kerom, drugim sinom vojvode Roxburškega.
Med Pippinimi nekdanjimi najdemo Jonathana "JJ" Jardina Patersona, dediča hongkonškega imperija Jardine Matheson, škotskega aristokrata Billyja Mora Nesbitta in diamantnega dediča Simona Youngmana. Zdaj naj bi bila že leto dni v zvezi z borznikom in nekdanjim igralcem kriketa Alexom Loudonom, a to britanskih medijev ne ustavlja, da ne bi videli "opazne kemije" med njo in princem Harryjem - čeprav je bilo Harryjevo dekle Chelsy Davy tudi na poroki.
Harry očaran nad Pippo?
Za par Pippa-Harry navijajo tudi na družabnih omrežjih. Facebookova stran s 47.000 oboževalci "Pippa Middleton je samska - princu Harryju je to všeč" ("Pippa Middleton is single - Prince Harry likes this") je posvečena prav tej morebitni zvezi med obema poročnima pričama. Morda pa je le nekaj resnice na vsem skupaj - Harry je namreč večji del poročnega dneva preživel ob Pippi, ji šepetal na uho in jo celo nekajkrat spravil v smeh.
Po sestrini zaroki s princem Williamom novembra lani so pri Daily Mailu komentirali: "Ironično, družinski prijatelji Middletonovih pravijo, da so vsi vedno mislili, da bo iskriva Pippa tista, ki se bo spektakularno omožila, ne pa tišja in manj blesteča Kate."

Britanska pisateljica Plum Sykes pa je o Pippi zapisala: "Pippa ima največjo srečo. Dobi vso pozornost moških, modnih oblikovalcev in drugih zadev, nima pa nobenih obveznosti. Postala je princesa brez slabih strani."