Efron se je oboževalkam po svetu najbolj vtisnil v spomin po svoji vlogi v Srednješolskem muzikalu. Foto: EPA
Efron se je oboževalkam po svetu najbolj vtisnil v spomin po svoji vlogi v Srednješolskem muzikalu. Foto: EPA
Zac Efron
Svoj čas je polnil rumene stolpce tudi zaradi svoje zveze s soigralko v Srednješolskem muzikalu Vanesso Hudgens. Foto: EPA
Zac Efron
V zadnjem obdobju je postal redni gost rdečih preprog. Foto: EPA

25-letni nekdanji najstniški lomilec src se je v zadnjem času posvečal resnejšim vlogam. Med drugim se je pred kratkim sprehodil po rdeči preprogi mednarodnega filmskega festivala v Torontu, kjer je promoviral svoj novi film Parkland (drama o umoru ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja).

"Dobro sem, res sem dobro," je zatrjeval v Torontu za E! Online. "Zdrav je, srečen in ne pije," je za omenjeno spletno stran še dejal neimenovani vir in dodal: "Svoj čas usmerja v delo."

Toda igralca v zadnjem letu kar nekaj časa ni bilo na spregled. Ameriški tabloid TMZ je povzel pričanja več neimenovanih virov, ki so zatrdili, da je pred petimi meseci igralec končal odvajanje od kokaina. Po njihovih ugibanjih je užival tudi priljubljeno vrsto ekstazija, imenovano 'molly'.

Po podatkih tabloida so se Efronove težave začele med snemanjem enega izmed njegovih novih filmov - Neighbors (Sosedje). "Viri so nam dejali, da Zaca ni bilo na prizorišču snemanja tudi več dni skupaj," so zapisali na TMZ-ju in dodali: "Splošno znano je, da se je boril z odvisnostjo od kokaina."

Po podatkih TMZ-ja naj bi Efron na začetku leta s svojimi prijatelji razsul eno izmed hotelskih sob v Las Vegasu in povzročil za okoli 50.000 ameriških dolarjev škode. Kdo je pokril račun za nastalo škodo, ni znano.

Presenetljive govorice
Govorice o Efronovi zasvojenosti so precej presenetljive, saj nekdanji zvezdnik Srednješolskega muzikala ni bil toliko na udaru zaradi popivanja in razvratnega obnašanja, kakor sta to v preteklosti počeli Lindsay Lohan in Demi Lovato. Sama zgodba o Efronovi odvisnosti sicer ni potrjena, saj njegovi predstavniki za stike z javnostjo molčijo.

Medtem Efrona letos čakajo še nekatere premiere filmov. V Torontu so ga novinarji vprašali, ali se lahko igralec navadi pozornosti, ki jo prinaša njegov poklic. Njegov odgovor pa je bil: "Ne, ne moreš. Smešno je."