Po nekaterih govoricah naj bi bila Nadya Suleman obsedena z zvezdnico Angelino Jolie, ki naj bi se ji želela približati tako z videzom - šla naj bi že na plastično operacijo ustnic in nosu - kot z dejanji, torej z veliko družino. Foto:
Po nekaterih govoricah naj bi bila Nadya Suleman obsedena z zvezdnico Angelino Jolie, ki naj bi se ji želela približati tako z videzom - šla naj bi že na plastično operacijo ustnic in nosu - kot z dejanji, torej z veliko družino. Foto:
Nadya Suleman
Nadya Suleman z enim izmed osmerčkov, ki so se rodili 26. januarja in ji prinesli slavo, ki si jo je menda zelo želela.

Poleg šestih dečkov in dveh deklic, ki pri šestih mesecih veljajo za najdlje preživele osmerčke na svetu, bo v seriji nastopilo tudi preostalih šest otrok Sulemanove, od katerih ima najstarejši osem let. Skupaj bo 14 otrok za nastop v oddajah zaslužilo 250.000 dolarjev.

Kamere jim sicer ne bodo sledile 24 ur na dan, oddaja bo tri leta snemala mejnike v njihovem življenju, kot so rojstni dnevi in drugi posebni dogodki. Sulemanovo in njenih 14 otrok bodo začeli snemati 1. septembra. Tudi Sulemanova ima pogodbo z ustvarjalci oddaje, a ni javno znano, koliko bo zaslužila.

Sodnik je nadzornika nad premoženjem osmerčkov - to bo kalifornijski odvetnik Norbert Bunt - dodelil na zahtevo zastopnika otrok v zabavni industriji. 15 odstotkov od dobička bodo naložili v sklad, do katerega bodo otroci dobili dostop šele, ko bodo dopolnili 18 let.

Vseh 14 otrok spočetih z umetno oploditvijo
33-letna Nadya Suleman je samska brezposelna mati, ki je osmerčke - tako kot preostalih šest otrok - rodila s pomočjo umetne oploditve. Ko je prišlo na dan, da ima mati samohranilka z zgodovino duševne bolezni že šest otrok in da ni finančno sposobna skrbeti zanje, se je v ameriški javnosti sprožil val neodobravanja.

Kmalu po rojstvu osmerčkov 26. januarja je Sulemanova v pogovorni oddaji dr. Phila priznala, da njena odločitev imeti osem otrok, potem ko jih ima že šest, "morda ni bila smiselna". "Takrat nisem razmišljala," je še dodala.

Koliko je Nadya že zaslužila?
Sicer ni znano, koliko je Sulemanova že zaslužila z osmerčki. Na spletu se je pogosto pojavljala na fotografijah in v videoposnetkih, manjkale niso niti fotografske reportaže v tabloidih, za kakršne hollywoodskim zvezdnikom plačujejoo milijone. Dobila je tudi denarno pomoč v obliki donacij z vseh strani sveta.

Marca se je 14-kratna mati, ki sicer sebe in otroke že leta preživlja s študentskimi posojili in dodatki za invalidnost treh od šestih otrok in z odškodnino, ki jo je pred desetimi leti dobila za nesrečo pri delu, preselila v novo hišo, vredno skoraj 500.000 evrov.