Starši so bili tisti, ki so pevko ves čas opozarjali na njeno samouničevalno vedenje, toda ta ni poslušala. Foto: EPA
Starši so bili tisti, ki so pevko ves čas opozarjali na njeno samouničevalno vedenje, toda ta ni poslušala. Foto: EPA
Amy in Mitch Winehouse
Mitch je hčerko spremljal v sodnih dvoranah, v katerih se je Amy kar nekajkrat znašla. Foto: EPA

Nekdanji taksist in džezpevec je bil namenjen v veliko jabolko, da bi promoviral svoj novi album v glasbenem klubu Blue Note. Na družabnem omrežju Twitter je v petek zapisal: "Jutri grem v New York, da odigram dva koncerta v Blue Notu v ponedeljek - zelo razburljivo. Če boste v mestu, pridite."

Mitch je nemudoma odpovedal svoja nastopa, ko je izvedel za smrt, in sedel na naslednje letalo, namenjeno v London. "Grem domov. Moram biti ob Amy. Ne smem se zlomiti, ker me družina potrebuje," je povedal predstavnikom sedme sile. Oče je v življenju pevke odigral ključno vlogo in jo skušal rešiti pred njeno samouničevalno naravo. Maja jo je tako opozoril, da bo, če ne bo nehala piti, umrla.

Mama presenečena nad nenadno smrtjo
Po drugi strani pa je Amyjina smrt pretresla tudi njeno mater Janis. Novinarjem je razkrila njeno zadnje srečanje z njo: "Rada te imam, mama. To so besede, ki jih bom vedno cenila in si po njih zapomnila Amy." Ob tem je po poročanju spletne strani Global Grind Janice še dodala, da se ji je hčerka ob zadnjem srečanju zdela popolnoma v redu. "Toda nisem še dojela, da je ni več med nami," je sklenila.

Mama pevke je že leta 2007 javno priznala, da ne more več gledati, kako njena hčerka propada. "Mnogi me sprašujejo, zakaj nisem odšla pote v hotel in poskrbela zate. Ti si moja hčerka in vedno boš. Želim ti pomagati, vendar me vedno znova odbijaš. Prosim, obrni se na nas in pomagali ti bomo," so bile besede, s katerimi je 52-letna Janis začela odprto pismo v ukinjenem tabloidu News of the World.

Pevka se je zadnjič - samo tri dni pred smrtjo - v javnosti pojavila v družbi svoje krščenke, mlade 15-letne pevke Dionne Bromfield, v londonski dvorani Roundhouse.