Tallulah Belle Willis je na svojem Instagramu dokumentirala dopustniške utrinke. Foto: Instagram Tallulah Belle
Tallulah Belle Willis je na svojem Instagramu dokumentirala dopustniške utrinke. Foto: Instagram Tallulah Belle
Demi Moore s hčerko Rumer. Foto: Reuters
'Paparaciposnetek' Američank pri večerji. Foto: Facebook Gariful

A visoki obisk, ki je bil sprva vir ponosa za Hrvate, se je za lastnika hvarske restavracije, kjer so Američanke večerjale, naglo sprevrgel v vir hude zadrege.

52-letna Moorova je s hčerkami Rumer (26), Tallulah (21) in Scout LaRue Willis (24), ki so se ji rodile v zakonu z Bruceom Willisom, v soboto priletela na letališče v Dubrovnik, od tam pa so se z jahto odpravile na Hvar.

Nekaj po eni uri ponoči - verjetno tudi zato, da bi ostale čim manj opažene - so za pozno večerjo obiskale elitno restavracijo Gariful na obalni promenadi mesta Hvar. "Prispeli so zelo pozno, okoli ene ure zjutraj. Zvezdnica je bila seveda, kot vsak naš gost, postrezena. Že dan prej smo vedeli, do bo prišla, in prizadevali smo se ji zagotoviti kar se da diskreten obisk. Večerjala je v družbi hčerk in prijateljev, potem pa so se skupaj vkrcali na ladjo, ki jih je čakala," je za Index.hr povedal lastnik restavracije.

V Garifulu so bili nad obiskom hollywoodske zvezdnice vzhičeni - morda preveč vzhičeni, saj so na svoji strani na Facebooku objavili "dokazno gradivo" - račun Moorove, vključno z njenimi podatki s kartice, zneskom, zneskom napitnine (450 kun ali 65 evrov) in podpisom. "Bilo nam je v čast, da smo te danes gostili, Demi Moore," so zapisali.

Hud pogrom na restavracijo
Ob račun so priložili tudi fotografijo Demi, njenih hčerk in njihovih prijateljev za mizo, niso pa pričakovali, da bodo s tem sprožili pravi pogrom negativnih komentarjev. "To je res neokusno," je zapisal eden. Medtem je bil spet drugi še ostrejši: "K*** bo prišel k vam še kak zvezdnik glede na raven diskretnosti, ki jo nudite. To je brutalno rušenje zasebnosti dotične dame, pri čemer vsem na pladnju ponujate celo njen podpis in osebne podatke. Upam, da se zavedate pravnih posledic vaše poteze. Sramota." Splošni konsenz je bil, da je restavraciji iz dobre reklame uspelo ustvariti popolno "protireklamo za Hrvaško".

Zaradi hudega napada je restavracija svojo sporno objavo naglo izbrisala, namesto nje pa se je pojavil zapis lastnika Garifula Ivana Gospodnetića: "Kot lastnik restavracije bi se rad opravičil zaradi objave računa ene izmed naših gostij. Račun je objavil eden izmed naših zaposlenih brez moje vednosti. Osebno zagotavljam, da gre za situacijo, ki se ne more več ponoviti."

Komentatorjev to ni pomirilo, ampak je opravičilo, v katerem je lastnik vso krivdo prevalil na uslužbenca, samo še prililo olja na ogenj. "Da, delavec se je kar tako pohvalil na službenem profilu restavracije brez vedenja lastnika ... Prozorno in patetično," je zapisal eden. "Prej bi rekel, da je vse to vnaprej skovan načrt, da si narediš reklamo. Kot vodja si se SAM odločil, da bo ta račun "naključno" pricurljal na splet, naslednji dan pa igraš žrtveno jagnje in se domnevno opravičuješ svoji "slavni" gostji za še malo reklame. Dober poskus, ampak niso vsi ljudje tako butasti, kot misliš."

Zvezdniki na Hrvaškem
To sicer ni prvič, da je Gariful s svojimi oblazinjenimi sedeži, pogledom na Jadran in cenami, ki niso za vsak žep, gostil zvezdnike svetovnega formata - pred dvema letoma sta v restavraciji denimo večerjala Vladimir Kličko in njegova zaročenka, ameriška igralka Hayden Panettiere, leta 2012 pa je precej odmeval obisk premožnega Rusa, ki je v restavraciji pustil kar 35.000 evrov - predvsem na račun najdražjega šampanjca, jastoga in kaviarja.

V Dalmaciji se sicer te dni mudi še ena zvezdnica - prelestna Monica Bellucci. 50-letno italijansko igralko so opazili v Dubrovniku med nakupovanjem s svojima hčerkama Devo (11) in Léonie (5) iz zakona z igralskim kolegom Vincentom Casselom.