Cristiano se je ustalil z rusko lepotico Irino, a poroke ji ne obljublja ... Foto: EPA
Cristiano se je ustalil z rusko lepotico Irino, a poroke ji ne obljublja ... Foto: EPA
Dolores Aveiro
Cristiano je močno navezan na mater Dolores Aveiro (desno), ki tudi največ časa preživi s svojim vnukom. Foto: EPA

Portugalski nogometni zvezdnik, ki je bil rojen na Madeiri, je pred slabim letom mnoge presenetil z novico, da je postal očka. Zgodba okoli njegovega očetovstva je še danes zavita v skrivnost, saj je znano le, da je dojenček na svet privekal 17. junija lani v ZDA.

Nekateri so govorili, da je njegova mati skrivnostna ženska, s katero se je Cristiano med obiskom "obljubljene dežele" zapletel v enonočno romanco, nato pa je sam pojasnil, da je otroka rodila nadomestna mati. Po poročanju nekateri medijev ji je bogati športnik za porod plačal 12 milijonov evrov.

Prišla je tudi Irina
Kakor koli, Cristiano Ronaldo mlajši, ki ga njegov očka skriva pred radovedno javnostjo, saj zanj večinoma skrbita nogometaševa mati in sestra, je prejšnji petek upihnil eno svečko. Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, ki zdaj igra za Real Madrid, je sina na ta dan krstil v neki kapelici v vojaškem oporišču v bližini Lizbone. Okolica objekta je bila močno zastražena, saj jo je varovalo več pripadnikov portugalske vojaške policije.

Na obredu so bili tudi Ronaldovo dekle, 25-letna ruska manekenka Irina Shayk, in člani njegove ožje družine. Ob Cristianu Juniorju je bil krščen tudi nogometašev nečak Denis. Ronaldova sestra Katia je po obredu dejala: "Krst je bil res čudovit. Želeli smo, da so na tem dogodku le tisti, ki nam res veliko pomenijo."

Otrok ga je spremenil
26-letni nogometaš sicer o naraščaju govori le redko, rad pa poudari, da je od dne, ko je v njegovo življenje vstopil Cristiano ml., postal drug človek. "Seveda se te tak dogodek dotakne. Zdaj sem zrelejši, saj je vzgoja otroka velika odgovornost. Morda sem postal bolj zadovoljen sam s seboj, pomirjen sem, ko stvari potekajo v redu. Če gre dobro družini, klubu in prijateljem, dobim zagon tudi za vse druge stvari," je dejal Portugalec, ki je na vprašanje, ali sinku menja plenice, odgovoril: "Seveda! To sicer ni nekaj, kar bi počel najraje na svetu, a kar je treba, je treba."

Cristiano, ki je bil predtem znan po pogostem obiskovanju nočnih klubov in kratkih zvezah z lepimi dekleti, je še dejal, da si želi, da bi šel mali Cristiano po njegovih nogometnih stopinjah: "Seveda bi me zelo razveselil, če bi mu bil všeč nogomet, da bi čez leta postal moj naslednik. A bomo videli, kaj se bo zgodilo, silil ga ne bom."