Vodja urada mrliškega oglednika Ed Winter je dejal, da čakajo še na rezultate toksikoloških testov. Foto: Reuters
Vodja urada mrliškega oglednika Ed Winter je dejal, da čakajo še na rezultate toksikoloških testov. Foto: Reuters

Predstavniki losangeleške policije so v izjavi za javnost potrdili, da so pevko našli mrtvo v kadi, polni vode, vendar niso želeli "ugibati o vzroku smrti". Pojasnili so le, da so jo našli člani njenega osebja in o tragičnem dogodku takoj obvestili tudi zadolžene za varnost v hotelu, je poročala tiskovna agencija Reuters.

Na eni strani se v medijih sicer pojavljajo trditve, da je prezgodaj za točno določitev vzroka smrti, na drugi strani pa nekateri spletni portali poročajo, da so viri iz družine preminule pevke razkrili, da je bila za zvezdnico usodna mešanica zdravil in alkohola.

Portal TMZ poroča, da so preiskovalci sicer sprva menili, da je zvezdnica v kadi, kjer so jo našli, zaspala ali pa se onesvestila in se zato utopila. Vendar pa naj bi rezultati preiskave pokazali, da v njenih pljučih ni bilo dovolj vode, da bi sklepali na smrt zaradi utopitve. Houstonova naj bi umrla, še preden je potonila v vodo.

Vodja urada mrliškega oglednika Ed Winter je dejal, da na truplu ni vidnih sledov travme, čakajo pa še na rezultate toksikoloških preiskav, da lahko potrdijo vzrok smrti. Rezultati naj bi bili znani v štirih do šestih tednih.

Pogreb konec tedna
Medtem pa že potekajo tudi priprave na glasbeničin pogreb - posmrtne ostanke bodo kmalu prepeljali v New Jersey, kjer je Houstonova živela, pogreb pa bo najverjetneje konec tedna. Oblasti so sicer sorodnikom že dovolile, da posmrtne ostanke prevzamejo, saj je obdukcija končana. Tiskovna predstavnica pokojne pevke je sicer dejala, da podrobnosti glede pogrebne slovesnosti še niso dorečene.

Bližnje skrbi za zdravje hčerke
Truplo so identificirali člani družine in prijatelji, ki so bili prisotni ob prihodu policistov. Nato pa so se tudi za njene bližnje vrata zaprla. Niti Whitneyjine hčerke Bobbi Kristine niso pustili k truplu. Ta je bila ob novici popolnoma sesuta in naj bi že dvakrat v zadnjih 24 urah iskala pomoč v bolnišnici.

18-letnica je namreč zaradi mešanice alkohola in pomirjeval izgubila zavest, nato pa so jo sprejeli še zaradi povečanega stresa in napetosti. Daily Mail tako že poroča, da se njeni bližnji bojijo za njeno zdravje, skrbi pa jih tudi, da bi poskusila storiti samomor.