Foto:
Foto:
Camilla je ponosna razkazovala diamantni zaročni prstan.
Kraljica Elizabeta II. je potrebovala veliko časa, da je sprejela Camillo.
Camilla ne bo nikoli prevzela Dianinega mesta v ljudskih srcih.
John Howard: Poroka je bila pričakovana.

Raziskava je pokazala, da bi večina Britancev raje videla Charlesovega sina Williama na prestolu. Sicer poroko prestolonaslednika podpira 65 odstotkov vprašanih, 24 odstotkov pa jih je proti.

Javno nezaupanje do ženske, ki jo večina krivi za razpad zakona Charlesa in njegove prve žene, pokojne proncese Diane, je sicer Charlesa že prisililo, da je zaročenko Camillo Parker Bowles izločil kot bodočo kraljico. Po poroki bo njen naziv Njena kraljeva visokost, vojvodinja Cornwalla, po morebitnem Charlesovem ustoličenju pa bo postala Kraljevo veličanstvo, prinčeva žena.

Kraljica Elizabeta II. končno sprejela novo snaho
Uradno izjavo ob objavi zaroke je podala tudi že britanska kraljica Elizabeta II., ki je na začetku kar težko sprejela Camillo, ločenko z dvema otrokoma. V izjavi je zapisala, da paru ob poroki, ki bo 8. aprila v gradu Winsdor, želi vse najboljše.

Preprosta poroka
Charles in Camilla načrtujeta preprosto, civilno poroko, kar je v popolnem nasprotju z bučno poroko pred več kot dvajsetimi leti, ko sta se prestolonaslednik in princesa Diana poročila v londonski katedrali sv. Pavla na očeh javnosti.

Poziranje fotografom
Bodoča zakonca sta se prvič po objavi zaroke nastavila tudi fotografom, pred katerimi je Camilla ponosno kazala svoj diamantni zaročni prstan. Novinarjem je povedala, da počasi dojema, kaj se ji je pravzaprav zgodilo, in razkrila, da jo je Charles zasnubil na tradicionalen način, s poklekom. Charles je bil na sprejemu nekoliko bolj zadržan in je dejal le, da je zelo srečen.

Ljubezen Charlesovega življenja
Camillo Parker Bowles mnogi imenujejo ljubezen Charlesovega življenja, saj sta velika prijatelja in pozneje tudi ljubimca že dolgih 30 let. Spoznala sta se na tekmi pola, obema pa je skupna tudi strast do narave.

Vendar se je kljub temu Camilla dolgo trudila za naklonjenost javnosti, saj se je njena tekmica Diana usedla v ljudska srca in je dolgo niso mogli pozabiti. Bodoča mladoporočenca sta spoznala, da je zdaj javnost postala dovolj naklonjena "Rotvajlerki" in se odločila za naslednji korak v zvezi.

Neodobravanje zaradi ločitev
Med britansko javnostjo pa je še vedno veliko neodobravanje zaradi tega, da bo Charles postal vrhovni poglavar Anglikanske cerkve, če bo sedel na prestol. Moti jih predvsem to, da sta tako on kot tudi Camilla bila že enkrat poročena.

Odzivi iz Avstralije
Ker bo Charles ob nazivu britanski kralj postal tudi kralj Avstralije, je veliko zanimanje za poroko tudi v državi na južni polobli. Odzval se je tudi premier John Howard, ki je dejal, da poroka ne bo imela nobenih pravnih posledic za Avstralijo. Zaročencema je zaželel vso srečo in dejal, da je bil ta korak pričakovan.

Charles bo pred skokom v zakonski jarem odšel Avstralijo, kjer bo obiskal več šol, kmetij in skupnosti aboriginov v osrednjem delu države. Bowlesova ga na tem potovanju ne bo spremljala, čeprav si jo Avstralci želijo spoznati.