Bruce Jenner v sedemdesetih letih ... Foto: EPA
Bruce Jenner v sedemdesetih letih ... Foto: EPA
false
... in Bruce Jenner danes. Foto: Vanity Fair

Tako zdaj piše, da je zlato medaljo za ZDA leta 1976 osvojila Caitlyn Jenner in takrat postavila tudi svetovni deseterobojski rekord. Znani ameriški športnik Bruce Jenner, sicer pa očim ameriških zvezdnic resničnostnih oddaj, sester Kardashian, se je namreč zdaj odločil za spremembo spola in se na naslovnici revije Vanity Fair prvič pojavil kot ženska.

"Občudujemo pogum Caitlyn Jenner in ji želimo vse najboljše," je povedal tiskovni predstavnik ameriškega olimpijskega komiteja Patrick Sandusky.

"Radi bomo upoštevali željo vsakega športnika ali športnice, ki bi želeli spremembo osebnih podatkov v naših evidencah," je dodal.

Po mesecih ugibanj je Bruce Jenner konec aprila javno priznal, da je transseksualec in da se istoveti z žensko. V dveurnem intervjuju za televizijsko hišo ABC je odkrito spregovoril o svojih težavah s spolno identiteto. Priznal je, da je s tem živel že od otroštva – ko je bil star osem let, se je začel oblačiti v mamina in sestrina oblačila. "Nisem homoseksualec, vedno sem bil heteroseksualen, živel z ženskami in vzgajal otroke," je med drugim dejal 65-letnik.

Ni si želel več lagati
1. junija pa se je prvič pojavil v ženski podobi, saj kot Caitlyn krasi naslovnico revije Vanity Fair. Intervju je z njo opravil s Pulitzerjem nagrajeni novinar in pisatelj Buzz Bissinger. "Če bi lagal na smrtni postelji, skrival, kar sem, in nič ne naredil, da bi to spremenil, bi ležal in govoril: 'Zavozil si vse svoje življenje'," je povedala Caitlyn. Fotografije je na domu Caitlyn Jenner v Malibuju posnela priznana fotografinja Annie Leibovitz.

Bruce je tudi na Twitterju že spremenil svoje ime v Caitlyn, pri tem pa je napisal, da je srečen, ker po dolgem boju končno živi svoj pravi jaz: "Pozdravite Caitlyn, komaj čakam, da me/jo spoznate."