Ker njeno razmerje s princem Williamom traja že 'maratonskih' osem let, zaroke pa še kar ni, so Kate Middleton britanski mediji podelili vzdevek 'Waity Katy' (Čakajoča Kate). Foto: EPA
Ker njeno razmerje s princem Williamom traja že 'maratonskih' osem let, zaroke pa še kar ni, so Kate Middleton britanski mediji podelili vzdevek 'Waity Katy' (Čakajoča Kate). Foto: EPA
William in Kate Middleton - on princ, ona čisto običajna smrtnica ter hči nekdanje stevardese in letališkega uslužbenca. Foto: EPA

Po poročanju Daily Maila je obisk staršev domnevne prihodnje prinčeve neveste na kraljevem posestvu Balmoral na Škotskem jasen znak, da bosta Kate in princ William v kratkem oznanila zaroko - po "maratonskem" osemletnem dvorjenju, so pripomnili.

61-letni Michael in 55-letna Carole Middleton, on nekdanji letališki uslužbenec, ona nekdanja stevardesa, danes pa lastnika uspešnega (in donosnega) podjetja za oskrbovanje dogodkov, sta namreč konec tedna preživela v družbi hčere in princa v Birkhallu, zasebni rezidenci Williamovega očeta, princa Charlesa, na posestvu Balmoral.

Zaroka le vprašanje časa?
Potezo britanski mediji vidijo kot simbolično, saj naj bi bila znak, da so Middletonovi, sicer "le" predstavniki britanskega srednjega razreda, zdaj tudi uradno dobrodošli v kraljevih krogih. Kot pravijo poznavalci, je to, kdaj bo v javnost prispelo obvestilo o zaroki, le še vprašanje časa.

Katine starše so paparaci ujeli med vadbo streljanja, preden so se odpravili na lov v hribovje okrog Birkhalla. "Dejstva, da so bili gostje na strelski zabavi, ne gre podcenjevati. Tako Middletonove uvajajo v to, kako se zabava kraljeva družina," še pravijo posvečeni. Povabilo v razkošno rezidenco morata namreč odobriti tako princ Charles kot njegova mati, kraljica Elizabeta II.

Zakonca Middleton sta kraljevo družino spoznala že ob več priložnostih, med drugim ob Williamovi diplomi na Sandhurstu, pred več kot tremi leti naj bi ju princ Charles povabil na posestvo Highgrove. Tokrat pa sta prvič obiskala Balmoral.

Carole "v sedmih nebesih"
Čeprav viri blizu kraljevi družini pravijo, da načrtov o javni oznanitvi zaroke ali poroke še ni, drugi ugibajo, da je navzočnost zakoncev Middleton simbolično zagotovilo Williama, da v prihodnosti njuno hčer vidi kot svojo ženo. Nekateri dodajajo, da je Carole gotovo "v sedmih nebesih", saj se ji je končno uspelo prebiti v plemiške kroge.

Z morebitno zaroko naj bi se odvalil tudi kamen od njenega srca, saj bo Kate januarja dopolnila 29 let in se nevarno približala 30. letu, ko se res "ne spodobi več biti samska", še dodajajo opravljivi jeziki na Otoku.

Govorice o zaroki je še podžgala novica, da je Kate pustila službo fotografinje v podjetju njenih staršev.