Lepotička bo svilene rjuhe 5. junija najverjetneje zamenjala za zaporniško posteljo. Foto: EPA
Lepotička bo svilene rjuhe 5. junija najverjetneje zamenjala za zaporniško posteljo. Foto: EPA
Paris Hilton prihaja na sodišče
Paris sta na losangeleškem sodišču spremljala mama in oče. Foto: Reuters
Paris Hilton
Paris je s sodišča odšla mrkega obraza in z novinarji ni spregovorila. Foto: Reuters
Paris Hilton

Sodnik je odločen, da bo morala Hiltonova, ki jo je svet spoznal v njenih najstniških letih, ko si je "ime" ustvarila z neprestanim zabavanjem, kazen zares odslužiti v zaporu. 26-letna Paris 45 dni zapora ne bo smela "odslužiti" z delom, ne bo smela na dopust, prav tako pa ne pride v poštev kakršen koli "alternativni zapor" oziroma da bi bila doma in bi jo le elektronsko nadzorovali, je po zaslišanju odločil sodnik Michael T. Sauer.

5. junija se mora "preseliti" v zapor
Paris bo torej "sedela", ker je bila za volanom, čeprav ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Vzeli so ji ga jeseni, ker je vozila pod vplivom alkohola. "Ni dvoma, da je vedela, da je brez vozniškega dovoljenja," je svojo odločitev zagovarjal sodnik. Preden je sodnik sporočil odločitev, se je Paris pokesala: "Zelo mi je žal in od zdaj naprej bom popolnoma pozorna na vse. Žal mi je in tega nikakor nisem storila nalašč." Hiltonova se mora 5. junija zglasiti v ženskem zaporu v predmestju Lynwood, sicer bo morala odslužiti kar 90 dni.

Sodnik ni imel milosti
Hiltonova je na zaslišanju pojasnila, da je mislila, da so ji vozniško dovoljenje vzeli samo za 30 dni, naslednjih 90 dni pa naj bi lahko vozila, kadar bi bila vožnja povezana z delom. Dodala je, da jo je januarja ustavil policist in morala je podpisati, da je njena vozniška začasno neveljavna. Mislila je, da se je policist zmotil in ni dobro pogledala, kaj podpisuje. Parisin tiskovni predstavnik Elliot Mintz je na prostoru za priče povedal, da "kolikor on ve, Hiltonova ni vozila med 30-dnevno prepovedjo". Nato ji je sam rekel, da misli, da njena vozniška ni več neveljavna. Sodnik je Mintzevo pričanje označil za ničvredno in podvomil tudi v njene odvetnike.

Mati Kathy se je razburila
V sodni dvorani s 64 sedeži so bili večinoma novinarji. Ko je sodnik sporočil razsodbo, so planili v zrak, a jih je sodni sluga opomnil, naj takoj sedejo. Mobilni telefoni in vse druge elektronske naprave so bile v dvorani prepovedane. Paris je sodišče zapustila brez besed, njena mati Kathy pa je novinarjem izjavila: "To je patetično in ogabno, zapravljanje denarja davkoplačevalcev za tak nesmisel. To je šala."

Parisini odvetniki bodo vložili pritožbo
Branilec Howard Weitzman pa je že napovedal, da bo vložil pritožbo: "Šokiran sem, presenečen sem in res me je sistem, v katerem delam že skoraj 40 let, spravil v obup." Prepričan je, da je sodnik to odločitev sprejel, ker gre pač za Paris Hilton. Tiskovni predstavnik tožilca pa je razložil, da sodba "pošilja jasno sporočilo mestu Los Angeles - nihče ni nad zakonom."

Začelo se je 7. septembra
Hiltonovo so 7. septembra aretirali v Hollywoodu, ko je padla na testu treznosti. Konec novembra so ji vzeli vozniško. 15. januarja so jo spet ustavili in podpisala je zgoraj omenjeni dokument. Na sodišču 22. januarja ni niti priznala niti zanikala krivde, zato so jo obsodili na 36 mesecev pogojne kazni, alkoholno izobraževanje in plačilo kazni v višini 1.500 dolarjev. 27. februarja je imela spet bližnje srečanje s policisti - vozila je prehitro in brez prižganih luči - in obtožili so jo kršenja pogojne kazni.