Pete Doherty je resno vzel svojo prvo filmsko vlogo. Foto: EPA
Pete Doherty je resno vzel svojo prvo filmsko vlogo. Foto: EPA

Snemanje filma o francoskem pesniku iz 19. stoletja Alfredu de Mussetu, v katerem bo poleg 31-letnega Dohertyja zaigrala tudi francoska igralka in pevka Charlotte Gainsbourg, hči pokojnega slavnega pevca Sergea Gainsbourga, se bo začelo 27. decembra.

"Danes sem imel prvo uro valčka, pripravljam se za film Confession d'un enfant du siecle," je Doherty zapisal na svojem blog Albionrooms.com. "Moj lik mora izražati naravno milino in držo, ki je pričakovana od mladega aristokrata in dandija v 30. letih 19. stoletja v francoski družbi," še dodaja vodja skupine Babyshambles. "Učne ure plesa sem želel snemati, a se mi to ni zdelo primerno. Učitelj je bil točno tak, kakršnega sem si predstavljal - pokončne drže, s konjskim bičem v roki, brutalen perfekcionist. Oh, kakšen dan!"

Film temelji na Mussetovem avtobiografskem romanu, ki spremlja njegovo viharno ljubezensko razmerje s francosko pisateljico George Sand. Izdal ga je, ko je bil star 26 let.

Doherty, pesnik in ljubitelj književnosti
Doherty, ki je svetu znan predvsem kot "težavni rocker, vedno na robu zakona zaradi odvisnosti od mamil", je še veliko več kot to. Bil je zelo nadarjen učenec in je pri 16 letih zmagal na pesniškem tekmovanju, na katerem je za nagrado dobil potovanje v Rusijo. Na kolidžu Queen Mary v Londonu je študiral angleško književnost, a študij kmalu opustil.

Je velik oboževalec Charlesa Baudelaira in Oscarja Wilda, ki sta, tako kot de Musset, slovela kot velika uživača in dandija.