Kurt je spremenil ne le življenja posameznikov, marveč je zaznamoval glasbeni svet. Umrl je 5. aprila 1994, star 27 let. Foto: EPA
Kurt je spremenil ne le življenja posameznikov, marveč je zaznamoval glasbeni svet. Umrl je 5. aprila 1994, star 27 let. Foto: EPA

V spletnih trgovinah, kot je eBay, sta se pojavili dve različici majic, ena na naramnice in ena z dolgimi rokavi, na katerih je natisnjeno pevčevo poslovilno pismo.

V pismu je zapisal, da ne čuti več nobenega vznemirjenja ob ustvarjanju glasbe ali nastopanju na odru, in citiral pesem Neila Younga My My, Hey Hey (Out Of The Blue): "It's better to burn out than to fade away," (Bolje je izgoreti kot zbledeti). Poslovil se je tudi od svoje žene Courtney Love in njune hčerke Frances Bean ter napisal, da ju ima zelo rad.

Majice s potiskom pisma so se pojavile v različnih spletnih trgovinah, nekatere pa so izdelek zaradi zgražanja ljudi, ki menijo, da je poslovilno pismo na majici popolnoma neprimeren spomin na Kurta, že umaknili iz prodaje.

Courtney se na majice še ni odzvala, je pa pred časom dejala, da ji ni všeč, da se toliko poudarja obletnica smrti Cobaina: "Ni mi všeč sporočilo, ki ga s tem sporočamo. Raje bi praznovala obletnico njegovega rojstva kot smrti. Toda ljudje raje praznujejo obletnico smrti, kajne? Tudi pri Elvisu in Lennonu. To je samo tradicija, ki se zgodi v rokenrolu, se mi zdi."