Brad Pitt je študiral novinarsvo in delal kot maskota trgovine s hitro prehrano. Foto: Reuters
Brad Pitt je študiral novinarsvo in delal kot maskota trgovine s hitro prehrano. Foto: Reuters
Eva Longoria
Eva Longoria se je v Teksasu učila kineziologijo. Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger
Arni je tako kot Benicio Del Toro, Clint Eastwood, P. Diddy in Cate Blanchett študiral ekonomijo. Foto: EPA

Veliko zvezdnikom šol zaradi napornih igralskih urnikov ni uspelo končati, vseeno pa je zanimivo, na katerih področjih so nabirali znanje, preden so postali slavni.

Ashton Kutcher, ki je znan po vlogah v romantičnih komedijah, je študiral biokemijski inženiring. V zgodnji mladosti je želel najti zdravilo za bolezni srca, za katerimi je bolehal njegov brat. Igralec Ray Romano je v New Yorku študiral računovodstvo, Halle Berry pa je želela postati novinarka. Z novicami sta se želela ukvarjati tudi George Clooney in Brad Pitt. Denzelu Washingtonu je uspelo celo uskladiti urnik in diplomirati iz novinarstva.

Igralka Kate Beckinsale je na uglednem Oxfordu študirala francosko in rusko književnost. To področje je zanimalo tudi Reese Witherspoon, ki se je posvetila angleški književnosti. Z angleščino sta se prav tako ukvarjala Matt Damon, ki je študiral angleški jezik, vendar študija ni končal, in Tommy Lee Jones, ki je bil sostanovalec Ala Gora na Harvardu in ima diplomo iz angleškega jezika.

Courtney Cox je na ženski univerzi študirala notranje oblikovanje in arhitekturo. Umetnost je bila blizu tudi Gwyneth Paltrow, ki je študirala umetnostno zgodovino. Eva Longoria se je v Teksasu učila kineziologijo, razmišljala pa je, da bi postala fizioterapevtka.

Kevin Costner je študiral ekonomijo in pred igralsko kariero celo delal v trženjski agenciji. Z ekonomijo so se ukvarjali tudi Benicio Del Toro, Clint Eastwood, P. Diddy, Arnold Schwarzenegger in Cate Blanchett, ki je diplomirala in nato v Sydneyju nadaljevala študij igralstva.

Diplomiranka je tudi Ashley Judd, ki ima diplomo iz francoskega jezika, poleg tega pa je študirala še antropologijo, umetnostno zgodovino in ženske študije. Juddova študija ni končala v roku, saj je diplomo napisala 17 let pozneje.

Forest Whitaker je eden izmed redkih igralcev, ki so dejansko končali igralski študij, vendar pa se je pred igralsko kariero vpisal na akademijo za glasbo, saj je želel postati operni pevec.

Študentska dela
Medijska zvezda Oprah Winfrey je začela kot napovedovalka na radiu, s čimer je zaslužila 100 dolarjev na teden, pevka Pink pa je bila zaposlena v restavraciji s hitro hrano. Dobitnica oskarja Halle Berry je prvič občutila žaromete, ko je osvojila titulo mis najstnica v Ohiu. Ukvarjanje z manekenstvom pa jo je tudi pripeljalo do prvih igralskih vlog v serijah. Danes pri 42. še vedno velja za eno najlepših žensk na svetu.

Rod Stewart je opravljal nenavadno in marsikomu neprijetno delo. Preden je postal glasbenik, se je preizkusil kot nogometaš in kopalec grobov. Predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama je nekoč prodajal sladoled, Brad Pitt pa je svoj obraz skrival za masko. "Stal sem in nosil kokošji kostum kot oglas za restavracijo s hitro hrano," je svoje delo opisal igralec.

Mariah Carey je bila včasih tista, ki je bila v ozadju in ne na odru. Bila je garderoberka in skrbela za plašče obiskovalcev. Potem ko so jo odpustili, je želela postati kozmetičarka, vendar ji tudi to ni šlo. Očitno se najbolje znajde kot mednarodna zvezdnica.