George bo svoje počitnice rad preživljal pri dedku. Foto: AP
George bo svoje počitnice rad preživljal pri dedku. Foto: AP

Sin princa Williama in njegove soproge Kate je postal "lastnik" otroškega igrišča, ki ga je Charles postavil na svojem zasebnem posestvu Highgrove v bližini mesteca Tetbury.

Viri blizu britanske kraljeve družine pravijo, da je princ Charles navdušen nad svojima vnukoma Georgeem in Charlotte, zato si želi, da bi čim več časa preživela na njegovem posestvu. Zasebnega igrišča sta se verjetno razveselila tudi vojvoda in vojvodinja Cambriška, saj svojih malčkov ne želita pretirano izpostavljati v javnosti in želita, da bi imela čim bolj mirno otroštvo.

George, ki je tretji v vrsti za britansko krono, je poleg nekaterih igral na dedkovem vrtu dobil tudi svojo malo hiško (oziroma prikolico), kakršne so v 18. in 19. stoletju uporabljali pastirji ovac v Veliki Britaniji. V njej bo lahko tudi prespal, saj jo je Charles do podrobnosti opremil. Če pa si bo zaželel nekaj več razgleda, se bo lahko povzpel tudi v hiško na drevesu. Ta na vrtu stoji že več kot 20 let, saj jo je Charles postavil za svoja dva sinova Williama in Harryja, zdaj pa jo je dal obnoviti, da se bosta v njej lahko igrala tudi njegova vnuka.

Princ George je svoj drugi rojstni dan praznoval v podeželski hiši Sandringham v kraju Norfolk, kjer živita zakonca Williama in Kate. Veselil se je z nekaterimi svojimi prijatelji in člani kraljeve družine, nenapovedano ga je prišel pozdravit celo njegov pradedek princ Philip.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška se zavedata, da želijo številni njunega sina obdariti, a sta že ob praznovanju prinčevega prvega rojstnega dne ljudi prosila, naj ga ne zasujejo z darili. Mali George je namreč samo v svojem prvem letu prejel več kot 4.000 daril, večino pa sta William in Catherine podarila dobrodelnim organizacijam.