William svoje izbranke že dolgo ne skriva več. Foto: Reuters
William svoje izbranke že dolgo ne skriva več. Foto: Reuters
Krožnik s podobo mladega para

24-letna William in Kate sta par že pet let, zadnje čase pa sta povsem neločljiva, tako da so govorice o zaroki že tako vroče, kot skodelica čaja Earl Grey, če se zatečemo k britanski metafori.

Božič s klanom
Middletonova preživlja veliko časa z Williamovo družino in prijatelji, britanski tabloidi pa so poročali, da naj bi bila prinčeva srčna izbranka celo povabljena na kraljičino podeželsko posestvo Sandringham, kjer bi se udeležila tradicionalnega božičnega kosila s celotnim Windsorskim klanom.

Če je to res (Buckinghamska palača novice o povabilu noče potrditi), bi šlo za neprecedenčno čast, ki je ni bil deležen še noben izvenzakonski kraljevski partner, in skoraj gotovo znak zaroke.

Tabloidi in javnost že nestrpni
Poleg tega kraljeva družina gradi na velikem posestvu v Herefordshiru neogregorijanski dvorec s tisoč kvadratnimi metri površine, za katerega so mnogi prepričani, da bo dom mladega para. Robert Jobson, avtor najnovejše knjige o paru William's Princess, je odločen: "Čas je za odločitev."

A viri v Buckinghamski palači menijo, da se Williamu nikamor ne mudi in da trmasti mladenič ne bo nikomur dovolil, da mu narekuje časovni okvir, niti pritiskom nestrpne angleške javnosti, ki bi najraje že začela odštevati do poroke stoletja.