Prince je umrl 21. aprila. Foto: Reuters
Prince je umrl 21. aprila. Foto: Reuters

Patolog v Minnesoti je povedal, da je bila smrt glasbenika nesreča, ki jo je povzročil fentanil, močan opioid za blaženje bolečin. To je pokazala obdukcija, ki so jo opravili po smrti 57-letnega glasbenika 21. aprila na njegovem posestvu Paisley Park v Minneapolisu.

V preiskavi so zaslišali tudi zdravnika Michaela Schulenberga, ki je bil pri Princu dvakrat v tednu pred njegovo smrtjo, nazadnje dan pred njegovo smrtjo. Kot navaja Star-Tribune na svoji spletni strani, ga je zdravil zaradi abstinenčnih simptomov, povezanih z odvisnostjo od opiatov.

Maja so ameriški mediji poročali, da je imel Prince pri sebi protibolečinske tablete, ki jih je dobil na recept.

Po njegovi smrti so njegovi bližnji zanikali, da bi užival mamila.

Glasbeni genij s številnimi nagradami
Prince je veljal za glasbenega genija in legendo t. i. novega funka. Pevec, avtor pesmi in tudi igralec je bil na glasbeni sceni pomembna osebnost skoraj 40 let. Prodal je več kot 100 milijonov plošč, med njegovimi najbolj znanimi uspešnicami so Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999, Kiss in Purple Rain.

Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil izbran v dvorano slavnih rock'n'rolla.