Poteze medijem še ni pojasnil. Foto: Reuters
Poteze medijem še ni pojasnil. Foto: Reuters

Njegovi odvetniki so bankrot glasbenika na sodišču v Hartfordu prijavili pod njegovim pravim imenom Curtis James Jackson III. Navedli so, da ima zvezdnik tako premoženja kot dolgov od 10 do 50 milijonov dolarjev.

Prostovoljni stečaj je objavil tri dni za tem, ko mu je sodišče na Manhattnu naložilo plačilo pet milijonov dolarjev odškodnine. Plačal naj bi jih Lastonii Leviston, ki se je s takratnim partnerjem, raperjem Rickom Rossom, leta 2009 posnela med spolnostjo. Levistonova trdi, da je prav 50 Cent brez njenega dovoljenja posnetek objavil na spletu, ob tem pa posnetek okrepil z zvočnim komentarjem dogajanja.

V New Yorku rojeni glasbenik, ki je pred leti gostoval tudi v Ljubljani, je sicer zaslovel z albumom Get Rich or Die Tryin, sicer pa je v karieri prodal več kot 30 milijonov svojih albumov. Leta 2010 je domov odnesel tudi nagrado grammy. Poskušal se je tudi kot igralec, saj se je pojavil v filmih Domovina junakov, Načrt za pobeg in Smrt v ledu, v prihodnjih dneh pa naj bi na velika platna v ZDA prišel njegov novi film Southpaw, v katerem igra boksarskega menedžerja.

Maja je revija Forbes njegovo premoženje ocenila na 155 milijonov dolarjev, ki si ga ni nabral le z glasbo, ampak tudi s sodelovanjem pri prodaji pijače VitaminWater, glasbenih izdelkov in znamko spodnjega perila Frigo Revolution Wear.