"Rad bi ga spoznal," je o ruskem predsedniku dejal Elton John za BBC v soboto. "Verjetno je to brca v temo, toda rad bi ga spoznal in mu rekel: Pridi, popijva skodelico čaja in se pogovoriva o tem." Foto: EPA

Poročali smo, da je pevec pretekli teden kritiziral odnos Rusije do gejevske skupnosti in si s tem prislužil pozornost Kremlja. Po poročanju britanskega časopisa Independent je Putin poklical Johna in ga povabil na pogovor ob skodelici čaja. O tem se je po družbenem omrežju Instagram pohvalil tudi John.

Toda šlo je le za potegavščino dveh ruskih komikov Vladimirja Krasnova in Alekseja Stoljarova, ki sta po telefonu oponašala Putina in njegovega predstavnika za stike z javnostjo Dmitrija Peskova. Krasnov in Stoljar sta v preteklosti za nos že potegnila kar nekaj ukrajinskih in ruskih zvezdnikov.

Po poročanju ruskega časnika Komsomolskaja pravda sta bila komika prepričana, da se Putin ne bo odzval na pevčeve besede, zato sta se odločila, da se z njim poigrata. Pogovor z Johnom pa je zanikal tudi Kremelj.

Pevec ni zameril komikoma
John je po poročanju tiskovne agencije Reuters dejal, da je srečen, ker je bil tarča potegavščine. 68-letni aktivist ob tem upa, da bo s tem še več pozornosti usmerjene v pravice gejev in lezbijk. "Šale so zabavne, homofobija pa ni nikoli," je zapisal John na svojem Instagramu. "Rad imam Rusijo in moja ponudba za pogovor s predsednikom Putinom o pravicah skupnosti gejev in lezbijk je še vedno na mizi," je še dodal pevec.