Lastnik radijske postaje napoveduje, da bo voditeljema našel delo, primerno njunim talentom, a šele
Lastnik radijske postaje napoveduje, da bo voditeljema našel delo, primerno njunim talentom, a šele "ko bo čas pravi". Foto: EPA

Oddajo, ki sta jo vodila Michael Cristian in Mel Greig, je vodstvo najprej suspendiralo, zdaj pa jo povsem ukinilo. Radijca sta sicer še vedno zaposlena na radijski postajo 2Day FM, njuno oddajo Hot 30 pa bo nadomestila druga, z drugimi voditelji, so po poročanju BBC-ja razkrili na radijski postaji.

Radijca sta bila sicer skupaj s svojo oddajo vse od potegavščine, ki je vodila v samomor negovalke, ki se je oglasila po telefonu in ju prevezala v sobo, kjer je zaradi hude jutranje slabosti okrevala žena kraljičinega vnuka in prihodnjega kralja Williama, suspendirana.

Za zdaj še ni jasno, kdaj se bosta lahko vrnila na delo. Lastnik radijske postaje Rhys Holleran je namreč dejal, da "se veseli" njune vrnitve, "ko bo čas pravi" in ko jima najdejo delo, "ki bo popolnoma izkoristilo njune talente". "O tem se bomo z njima pogovorili, ko bosta pripravljena," še pravi.

Potegavščina, ki je imela tragične posledice
Kot je znano, sta radijska voditelja klicala v bolnišnico kralja Edvarda VII. v Londonu, kjer se je najprej oglasila 46-letna Jacintha Saldanha, sicer negovalka - ker je bila takrat v Londonu ura 5.30, receptorke namreč še ni bilo v službi. Klic je Saldanhova prevezala Katini medicinski sestri, ki je nato lažnima kraljici in princu Charlesu pojasnila, da je vojvodinja Cambriška "dobila nekaj tekočine in da se počuti stabilno".

Vodstvo bolnišnice se je takoj zelo ostro odzvalo in napovedalo temeljito preiskavo in ukrepe, ob tem pa so dodali, da je po mnenju njihovih pravnikov avstralska radijska postaja kršila zakon. Holleran se je le nekaj dni po dogodku na tiskovni konferenci za potegavščino opravičil, napovedal suspenz oddaje, a krivde za tragičen dogodek ni prevzel, saj so na radijski postaji prepričani, da niso storili ničesar narobe.

"Posnetek je nastal zakonito"
Pojasnil je še, da so posnetek klica pred objavo pregledali odvetniki, ki so jim zatrdili, da je posnetek (in način, kako je nastal) povsem zakonit. Ob tem je dodal, da sta bila tudi voditelja, ki sta se izdajala za kraljico Elizabeto in njenega sina Charlesa, zaradi dogodkov pretresena.