Maša in Saša sta se spoznala jeseni leta 2009, tri leta kasneje pa bosta skočila v zakonski stan. Foto: EPA
Maša in Saša sta se spoznala jeseni leta 2009, tri leta kasneje pa bosta skočila v zakonski stan. Foto: EPA

Kot piše hrvaški Jutarnji list, naj bi se trenutno druga tenisačica sveta in košarkar, znan tudi pod vzdevkom "The Machine", z odvetniki že posvetovala o predporočni pogodbi.

24-letna Marija naj bi bila namreč "težka" 24 milijonov dolarjev, tudi plača 27-letnega Vujačića - trenutno igra v carigrajskem Efes Pilsenu, prej pa je bil član ekipe losangeleških Jezernikov - nikakor ni zanemarljiva.

Poroka naj bi se zgodila prav v Carigradu, in sicer 10. novembra. Po poročaju ruskih tabloidov naj bi v turško mesto ob Bosporski ožini prispelo že devet nevestinih zastopnikov (in le eden ženinov). Treba je namreč uskladiti premoženjske zadeve, pa čeprav o ljubezni mladih športnikov nihče ne dvomi.

Maša v Sašovem objemu na zabavi
Visokorasla športnika (Saša v višino meri 2,01 metra, Marija pa le 13 centimetrov manj) sta se spoznala leta 2009 na zabavi v Los Angelesu, kjer je Maša (tako kličejo Šarapovo njeni bližnji), ki se je rodila v severnosibirskem kraju Njaganj, padla v objem Saše, Mariborčana srbskih korenin. Zaročila sta se po enem letu skupaj, natančneje jeseni leta 2010.

Kot poročajo tabloidi, naj bi bil Marijin oče Jurij, znan tudi po burnih odzivih v ložah na hčerinih dvobojih, najprej razburjen, ker je za podrobnosti o poroki izvedel šele zdaj, a je nato vseeno zajokal od veselja.