Arnold Schwarzenegger si je ogledal tudi današnji smuk v Kitzbühelu. Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger si je ogledal tudi današnji smuk v Kitzbühelu. Foto: EPA

Slavni filmski igralec in zdaj že nekdanji politik Schwarzenegger je bil sinoči glavna zvezda na slavnostni prireditvi, ki spremlja tekmovalni del smučarskega praznika v tem prestižnem avstrijskem zimskošportnem središču, danes pa je bil tudi med gledalci, ki so trepetali za tekmovalce, ko so se v smukaški preži spuščali po Streifu (današnji smuk je sicer dobil Didier Cuche, Andrej Šporn pa je bil odličen sedmi).

"Lepo se je vrniti domov. Vesel sem, da bom lahko to smučarsko dirko spremljal na častni tribuni," je še pred tekmo dejal "Terminator", ki je pred 64 leti na svet prijokal prav v Avstriji, pri 21 letih pa se je odločil za selitev v ZDA, kjer je nazadnje tudi ostal in si tam ustvaril družino ter bogato filmsko-politično kariero.

Arnie je imel v Kitzbühelu ob sebi izbrano družbo avstrijskega in mednarodnega športnega in političnega prizorišča. Prireditelji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju pa so se še posebej razveselili enega vodilnih predstavnikov Audija Ferdinanda Piecha, saj je pred tem nemška avtomobilska tovarna obljubila podaljšanje pokroviteljskega sodelovanja v belem cirkusu do leta 2018.