Charlie Sheen ima že od mladih let težave z alkoholom in mamili. Foto: Reuters
Charlie Sheen ima že od mladih let težave z alkoholom in mamili. Foto: Reuters
Martin in Charlie Sheen
Martin Sheen, goreč katoličan, je sinu na začetku poskušal pomagati pri njegovem boju z odvisnostjo, a mu ni uspelo. Foto: EPA

Po poročanju tabloidnega spletnega portala TMZ, bo Sheen v knjigi brez dlake na jeziku razkril, zakaj sta se s producentom Chuckom Lorrejem sprla in kaj je vodilo k njegovemu izbruhu v radijski oddaji, zaradi katere sta televizijski hiši CBS in Warner Bros Television nanizanko Dva moža in pol umaknili s sporeda.

Sheen naj bi že izbral naslov za zdaj še neobstoječe knjige, in sicer When the Laughter Stopped oz. Ko je utihnil smeh. Založba, ki bi jo izdaja knjige zanimala, bo morala sicer za avtorske pravice odšteti kar lepo vsoto - 45-letni zvezdnik namreč zahteva najmanj 10 milijonov dolarjev.

Napadal nekdanjo ženo, očeta, anonimne alkoholike ...
Kot smo že poročali, je nenadna odločitev, da nanizanko umaknejo, posledica najnovejšega Charliejevega izpada. V četrtek je gostoval v znani radijski oddaji The Alex Jones Show, v kateri je gostitelju na dolgo in široko razlagal o pomanjkljivostih društva anonimni alkoholiki, o svojih nesposobnih delodajalcih, lepe besede ni našel niti za svojo nekdanjo ženo Brooke Mueller ("Zbogom, Brooke. Veliko sreče na potovanjih. Potrebovala jo boš - močno!") in očeta Martina Sheena, napadel pa je "celo" enega izmed ustanovnih očetov Združenih držav Thomasa Jeffersona (Prav nič nisem podoben Jefferosonu! Jefferson je bil reva!").

Očetu zameri predvsem njegovo prepričanje, da je zasvojen: "Nakladanje! Pozdravil sem se ... s svojimi mislimi. Zdaj je vse v redu, fantje. Ne paničarite. Nič panike, nič obsojanja. Lahko me ubijete, nimate pa me pravice obsojati," je v oddaji blebetal Sheen.

Najbolj nesramno žalil Lorreja
Najbolj nesramno, s pripombami, ki so že mejile na protisemitizem, pa je žalil enega izmed ustvarjalcev uspešne nanizanke Dva moža in pol, Chucka Lorreja: "Obžalovanja vredno je, da je določeni Chaim Levine - ja, to je Chuckovo pravo ime - zlorabil tole rockzvezdo za svojo sebično strategijo izhoda. Poslušaj, Alex! Osramotil sem ga, tako pred njegovimi otroki kot pred vsem svetom, ker sem se pozdravil s tako hitrostjo, ki je njegovi nerazviti možgani ne morejo dojeti."

"Kolikor se spomnim, Chaim, sem skoraj deset let brez večjega truda pretvarjal tvoje prazne pločevinke v čisto zlato. In zahvala, ki jo dobim od tega šarlatana, je, da noče več opravljati svojega dela, to je pisanja," se je med drugim jezil Sheen.

Ozdravel je s pomočjo uma
45-letni igralec je sicer v resnih težavah - v zadnjih nekaj mesecih je zaradi pretiranega pitja in uživanja drugih opojnih substanc kar trikrat končal v bolnišnici, nato pa se konec januarja, po še eni hospitalizaciji, prijavil v neko zasebno kliniko za odvajanje. Po dobrih dveh tednih jo je zapustil. V radijski oddaji je med drugim zatrdil, da se je pozdravil s pomočjo svojega uma.