Wyclef Jean je že zapustil bolnišnico. Foto: EPA
Wyclef Jean je že zapustil bolnišnico. Foto: EPA

Njegova predstavnica Cindy Tanenbaum je medijem potrdila, da so včeraj streljali na Wyclefa, ni pa želela odkriti nikakšrnih podrobnosti o povezavi s primerom. Dejala je le, da se Wyclef počuti dobro in da je rana zgolj površinska, zato so ga izpustili iz bolnišnice, okreval pa bo doma.

Incident se je zgodil v haitijski prestolnici Port-au-Prince, kamor je Jean dopotoval, da bi med drugim krogom predsedniških volitev stal ob strani predsedniškemu kandidatu, 50-letnemu pevcu Michelu Martellyju (na predsedniški stolček želi sesti tudi nekdanja prva dama Mirlanda Manigat).

Wyclefa so napadli med vožnjo, z glasbenikom pa sta bila v avtomobilu še raperski zvezdnik Busta Rhymes in glasbeni producent Jimmy Rosemond, ki pa sta med napadom ostala nepoškodovana.

Grozili so mu številni ...
Za zdaj še ni znano, kdo je streljal na Wyclefa, glasbenik pa je med svojo kandidaturo za predsednika Haitija (iz predsedniške bitke pa so ga hitro izločili, saj ni izpolnjeval ključnega pogoja, da mora kandidat pred volitvami pet zaporednih let živeti na Haitiju) prejel številne grožnje.