Premoženje zvezdnikov se meri v desetinah milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Premoženje zvezdnikov se meri v desetinah milijonov dolarjev. Foto: Reuters
1. mesto - Taylor Swift (153,7 milijonov evrov).
1. mesto - Taylor Swift (153,7 milijonov evrov). Foto: Reuters

Kraljevanja na glasbenih lestvicah je 26-letna zvezdnica vajena, zdaj pa se je zavihtela tudi na prvo mesto lestvice slavnih zaslužkarjev. Pri Forbsu njen velikanski letni zaslužek pripisujejo predvsem turneji 1989, s katero je promovirala istoimensko ploščo ter pogodbam za oglaševanje z Applom in Coca-Colo.

Izračunali so tudi, da je zaslužila trikrat več kot njen fant, producent in didžej Calvin Harris, s katerim sta sicer ravno pred nekaj tedni končala razmerje.

Ta je na lestvici s 57 milijoni 21., če pa bi ostala skupaj, bi se zavihtela tudi na vrh lestvice 100 najbogatejših zvezdniških parov in krepko premagala Beyonce in Jay-Z-ja, katerih skupno premoženje ocenjujejo na nekaj manj kot 100 milijonov evrov.

Hart z lanskega 95. na šesto mesto
Na drugo mesto za Swiftovo se je s 100 milijoni uvrstila priljubljena fantovska skupina One Direction, na tretje pa z 83 milijoni slavni pisatelj kriminalnih romanov James Patterson.

Sledijo televizijski svetovalec, ki mu je do slave pomagala Oprah, Phil McGraw, portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, komik Kevin Hart, radijski voditelj Howard Stern, argentinski nogometaš Lionel Messi in pevka Adele, deseterico najbogatejših zvezdnikov pa zaokrožuje razvpiti radijski voditelj in politični komentator Rush Limbaugh z 71 milijoni ocenjenega bogastva.

Starleta Kim Kardashian se je uvrstila na šele 42. mesto s 45 milijoni, a si prislužila tudi naslovnico Forbsa, ki prinaša omenjeno lestvico. Pri reviji namreč izpostavljajo uspeh njene mobilne igre Hollywood, ki ji je prinesel kar 40 milijonov.