Timberlake se je odločil za predčasno glasovanje. Foto: Justin Timberlake Instagram
Timberlake se je odločil za predčasno glasovanje. Foto: Justin Timberlake Instagram
Jessica Biel
Timberlake in njegova žena Jessica Biel sta velika podpornika Hillary Clinton. Foto: Jessica Biel Instagram

Le nekaj ur po tem, ko je v medijih odjeknila novica, da se je pevec in igralec Justin Timberlake zaradi selfija, posnetega v volilni kabini, znašel v nemilosti oblasti v Tennesseeju, je državna tožilka Amy Weirich navedbe ovrgla. "Nihče v moji pisarni ne preiskuje in ne bo preiskoval tega primera," je poudarila Weirichova.

Govorice so odjeknile, potem ko je Timberlake na družbenem omrežju Instagram objavil selfi, posnet v volilni kabini, česar pa zakon v Tennesseeju ne dovoljuje. 35-letnik je v ponedeljek odletel iz Los Angelesa v rodni Memphis, kjer je svoj glas oddal predčasno. Volitve novega ameriškega predsednika bodo namreč šele osmega novembra.

Pevec poziva na volišča
Timberlake je po oddaji glasu, nobena skrivnosti ni, da je velik podpornik demokratske kandidatke Hillary Clinton, fotografijo iz volilne kabine objavil na Instagramu in svojim več kot 37 milijonom sledilcev na srce položil: "Pojdite na volišča! #izkoristitesvojovolilnopravico".

Čeprav se je Timberlake izognil kazni, bi ga, če bi se tožilka odločila za pregon, lahko doletelo 30 dni zapora in 50 dolarjev kazni. Podobne zakone so poleg Tennesseeja sprejele še nekatere druge zvezne države, med drugim tudi Michigan in Kolorado. Povsod je zakon naletel na buren odziv, saj mnogi trdijo, da prepoved fotografiranja glasovnic krši pravico do svobode izražanja. V nekaterih primerih so nasprotnikom zakona pritrdili tudi sodniki.