Drugič se je sicer poročila kar 51 let po svoji prvi poroki - takrat je še pod imenom Anna Mae Bullock zvestobo obljubila pevcu Iku Turnerju, s katerim pa sta se leta 1978 ločila. Foto: EPA
Drugič se je sicer poročila kar 51 let po svoji prvi poroki - takrat je še pod imenom Anna Mae Bullock zvestobo obljubila pevcu Iku Turnerju, s katerim pa sta se leta 1978 ločila. Foto: EPA
Tina Turner in Erwin Bach
Turnerjeva in Bach sta se poročila po več letih razmerja. Foto: EPA

Diva popularne glasbe je večkrat poudarila, da se ne bo nikoli več poročila, saj ji je prvi zakon pustil neizbrisne sledi – iz krempljev nasilnega Ika Turnerja, ki jo je povzdignil v svetovno zvezdo v sredini 80. let prejšnjega, se je izmuznila leta 1978 –, a se je pri 78 letih vseeno spet poročila s 17 let mlajšim Erwinom Bachom.

Kap, rak in alternativna zdravila
Manj kot mesec po medenih tednih je Turnerjevo zadela možgansko kap. Po tem je zanjo sledilo težko obdobje, polno preizkušenj – ponovno se je morala naučila hoditi, mož pa ji je ves čas stal ob strani.

A tegobe se s tem še niso končale. Leta 2016 je zbolela za rakom. "Erwin izžareva optimizem in veselje do življenja. V težkih časih so me njegove besede pomirile," je pojasnila v svoji avtobiografiji, naslovljeni My Love Story (Moja ljubezenska zgodba), ki bo izšla 16. oktobra.

Glasbenica se je ob diagnozi odločila za "alternativne metode zdravljenje," danes pa priznava, da jo je ta nepremišljena odločitev pripeljala na rob smrti, saj sta ji zaradi nepravilnega zdravljenja odpovedali obe ledvici. "Erwin me ni nikoli spominjal na to napako, na to napačno odločitev, ki sem jo sprejela. Vedno mi je zvesto stal ob strani in me poskušal razumeti. Hkrati pa je bil odločen, da mi bo bolezen pomagal prebroditi," priznava.

Daroval ji je ledvico
Bach je odločil, da Turnerjevi daruje svojo ledvico. "Ljudje so do tistega trenutka obrekovali, da se je z mano poročil le zaradi denarja in slave. Takrat je tudi javno dokazal, da je najina ljubezen resnična," še pravi.