Tyra Banks v svoji oddaji izpostavlja teme, o katerih ameriška javnost pogosto noče ničesar slišati. Foto: EPA
Tyra Banks v svoji oddaji izpostavlja teme, o katerih ameriška javnost pogosto noče ničesar slišati. Foto: EPA

Ko je v svoji pogovorni oddaji Banksova oktobra lani gostila 15-letno Jewel Ciero Washington, si verjetno ni predstavljala, da jo bo to spravilo v precejšnje težave. Mladoletnica je namreč v oddaji trdila, da je odvisna od spolnosti. A presenetila ni le voditeljice in gledalcev, pač pa tudi svojo mater Beverly McClendon.

Eno leto po dogodku, 8. oktobra letos, je zaskrbljena mati proti Banksovi vložila en milijon dolarjev "težko" tožbo, v kateri trdi, da svoji hčerki ni nikoli dala pisnega dovoljenja, da lahko nastopi v oddaji, poleg tega pa ji niso nikoli diagnosticirali odvisnosti od spolnosti.

Mati oškodovana zaradi Tyrine nepazljivosti
Mati najstnice je zato "utrpela škodo zaradi njene (Tyrine, op. p.) nepazljivosti", tožnica med drugim zatrjuje v tožbi. McClendonova ob tem še navaja, da sploh ni vedela, da bo hčerka nastopila v oddaji, in je "podala prijavo o pogrešani osebi krajevnemu policijskemu uradu," ko je ugotovila, da je hči pobegnila od doma.

Nekdanja supermanekenka, ki se je po koncu manekenske kariere podala v televizijske vode in najprej vodila resničnostno oddajo Ameriški top model, pozneje pa dobila lastno pogovorno oddajo, za komentar ni dosegljiva, piše revija People.

Provokativne teme, ki razburjajo
V svojo pogovorno oddajo Tyra pogosto vabi ljudi, ki imajo (milo rečeno) nenavadne želje, službe ali pa so sami po sebi ... nekaj posebnega. Tako so bili med njenimi gosti že gejevski žigolo, temnopolti moški, ki si želi, da bi bil bel, pridigarka z (za krščanstvo) nenavadnimi prepričanji, ki je besna na Boga, mož in žena, ki sta se poročila, ko sta bila oba še nedolžna, nato pa ugotovila, da je spolno življenje zanič ...