Vsak Tigerjev korak so v Cortini spremljali policisti in varnostniki. Foto: AP
Vsak Tigerjev korak so v Cortini spremljali policisti in varnostniki. Foto: AP
Lindsey Vonn
Široko nasmejana Lindsey je prehitela legendarno Avstrijko Anemarie Moser Pröll in je zdaj sama na vrhu seznama smučark z največ zmagami v svetovnem pokalu. Foto: Reuters

V ponedeljek so svet obkrožile fotografije slavnega igralca golfa, kako je presenetil svoje dekle, ameriško smučarsko zvezdnico Lindsey Vonn, ki je v Italiji dosegla rekordno 63. zmago v svetovnem pokalu. Čeprav je Woods usta skrival za rutko s podobo mrtveca, pa fotografom ni ušlo, da je škrbast, saj mu je manjkal eden izmed sprednjih zob.

Njegov predstavnik Mark Steinberg je izjavil, da se je neljubi pripetljaj zgodil med podelitvijo nagrad najboljšim smučarkam na superveleslalomu, ko so se pod stopničkami nagnetli predstavniki medijev. Po njegovih trditvah je bil neki snemalec nepreviden, hitro se je obrnil s kamero in zadel zvezdnika v obraz ter mu izbil zob.

"Ugodili smo vsem njegovim željam"
A te trditve so italijanski predstavniki iz Cortine postavili na laž. Agenciji Associated Press so namreč sporočili, da Tiger Woods v ponedeljek v tem zimsko-športnem središču ni imel nobene nesreče oziroma da njih o incidentu ni obvestil nihče. Dodali so, da je Woods zahteval še posebej poostreno varnost in snežne sani v ciljnem prostoru - in obe želji so mu ugodili.

"Bil sem med tistimi, ki smo ga pospremili od šotora do snežnih sani in v tem času se ni zgodil nikakršen incident, vse je potekalo mirno. Ko je prišel v Cortino, je zahteval več varnostnikov, poslali smo tudi nekaj policistov, ki so pazili nanj in na Lindsey. Zato sem bil izjemno presenečen nad novico, ki se je razširila včeraj. Ni bilo nikakršne krvi, nihče ni ničesar videl, zato res ne vem, od kod Woodsovemu predstavniku te trditve," je dejal Nicola Colli, generalni sekretar tekem, ki so v Italiji potekale od petka do ponedeljka.

Woods, ki je lani zaradi težav s hrbtom nastopil le na devetih turnirjih, bo sezono začel 29. januarja na turnirju v Phoenixu v ZDA, njegova Lindsey pa se po izjemnem koncu tedna pripravlja na vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v Vailu.