Leslie Mann in Christian Slater sta presenečeno poslušala Stanfieldovo
Leslie Mann in Christian Slater sta presenečeno poslušala Stanfieldovo "zahvalo". Foto: Reuters
Tom Lassally
V zadregi se je znašel tudi producent zmagovalne serije Silicon Valley. Foto: Reuters

V kategoriji za najboljšo komično serijo je bila za zmagovalko razglašena Silicon Valley; ko sta podeljevalca Leslie Mann in Christian Slater razglasila njeno ime, je HBO-jev producent Tom Lassally vstal in se z zmagoslavnim nasmeškom na obrazu odpravil proti odru.

Na drugi strani dvorane pa je enako storil igralec Keith Stanfield iz serije Atlanta, ki je bila prav tako nominirana v tej isti kategoriji. Mikrofon je dosegel prej kot Lassally in osuplemu občinstvu dejal: "Želim se zahvaliti vsem, ki ste nas, hm, počastili na tak način. Za Silicon Valley smo se zelo trudili in zdaj smo tukaj. Hvala vam," je ob presenečenih obrazih podeljevalcev popolnoma resno zdrdral in nato zapustil oder.

Vidno zmeden je mikrofon nato vzel Lassally in v zadregi med smehom dejal: "Vau, nimam pojma, kdo je bil to."


Kanye postal simbol vdorov na oder

Stanfieldova poteza je v trenutku odmevala tudi na družbenih omrežjih, kjer je bila prva asociacija, da je "izpeljal Kanyjea Westa".

Raperjev izbruh je namreč zaznamoval podelitev MTV-jevih videonagrad leta 2009. Ko se je pevka Taylor Swift zahvaljevala za nagrado v prvi kategoriji (za najboljši ženski video), za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je na oder skočil West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!"

Beyonce je kasneje vseeno dobila (še prestižnejšo) nagrado za najboljši video leta, in sicer za pesem Single Ladies (Put a Ring on It). Med svojim zahvalnim govorom se je spomnila svoje prve podelitve MTV-jevih nagrad, ko je bila stara 17 let in je še pela v skupini Destiny's Child: "To je bil eden najvznemirljivejših trenutkov v mojem življenju, zato bi rada, da pride Taylor na oder in tudi sama užije ta trenutek!" Swiftova je tako dobila priložnost dokončati svoj govor, nato pa sta z Beyonce objeti odšli z odra.