Johnny, Alice in obiskovalci, ki so kot nori pritiskali na sprožilec. Foto: YouTube
Johnny, Alice in obiskovalci, ki so kot nori pritiskali na sprožilec. Foto: YouTube

Cooperjevi klasiki I'm Eighteen in School's Out je trikratni nominiranec za oskarja pospremil s kitaro ter si s tem prislužil rockerjevo ponudbo za delo.

Po 12. pesmi na 75-minutnem koncertu je Cooper naznanil posebnega gosta, "bluzovskega mojstra, gospoda Johnnyja D. iz Kentuckyja", ki se je pridružil še trem kitaristom. V resnici Depp ni veliko prispeval k zvoku, po drugi strani pa ni bilo niti slišati, da bi ga kaj onečastil, piše britanski Guardian.

Cooper naj bi Deppu, zvezdi franšize Pirati s Karibov in ljubljencu režiserja Tima Burtona, na koncertu dejal, da se lahko pridruži njegovi zasedbi, če se mu filmska kariera ne bo obnesla.

Nekdanji lastnik Viper Rooma
Depp ima izkušnje v rockovskih zasedbah, saj je pri pesmi britanske zasedbe Oasis, Fade In-Out, ter na prvem samostojnem albumu irskega pevca in glasbenika Shana MacGowana igral kitaro. S člani zasedb Butthole Surfers, Sex Pistols in Red Hot Chili Peppers pa je ustanovil zasedbo z imenom P. Do leta 2004 je bil tudi delni lastnik losangeleškega rockovskega kluba Viper Room, v katerem je leta 1993 tragično umrl mladi igralec River Phoenix.

Johnny se v Londonu mudi zaradi sodelovanja v novem projektu Tima Burtona, Dark Shadows, v katerega so vpleteni tudi Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer in Chloe Moretz.